Τατιανή – Τατιάνα : Ποιά είναι η σημασία του ονόματος ;


Τατιανή – Τατιάνα  12.01.24

Πίσω από το μαγευτικό όνομα Τατιάνα απλώνεται  μια συγκινητική ιστορία. 

Αρχικά, το όνομα θεωρείται άγνωστης προέλευσης, αλλά όλοι συμφωνούν πως προέρχεται από τον Τίτο Τάτιο, εξ ου και το Τατιάνα.

Ο βασιλιάς της, Ρωμύλος, αντιμετώπιζε πρόκληση να βρει συζύγους για τους στρατιώτες του, χωρίς ενδιαφέρον από τις γειτονικές φυλές. 

Έτσι, οι Ρωμαίοι οργάνωσαν γιορτές προς τιμή του Ποσειδώνα, προσπαθώντας να προσελκύσουν νεαρές κοπέλες με τις οικογένειές τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο λαός των Σαβίνων, με επικεφαλής τον βασιλιά Τίτο Τάτιο, εντάχθηκε ενθουσιασμένος στην εκδήλωση.  

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, όταν ο ανδρικός πληθυσμός των Σαβίνων ήταν αφοσιωμένος σε αυτούς, οι Ρωμαίοι στρατιώτες είδαν την ευκαιρία να επιτεθούν και να απαγάγουν τα νεαρά κορίτσια. 

Ο Ρωμύλος προσπάθησε να καταπραΰνει αυτά τα κορίτσια, διαβεβαιώνοντάς τα πως θα είχαν μια καλή ζωή με γάμο και περιουσιακά δικαιώματα, προσπαθώντας να τις πείσει πως δεν θα ήταν δούλες.

Ωστόσο, όταν οι οικογένειές τους συγκέντρωσαν στρατό και προσπάθησαν να τις επαναφέρουν, οι νεαρές κοπέλες εξέφρασαν την επιθυμία τους να τερματιστεί η μάχη, προτείνοντας πως η σύγκρουση θα έφερνε συγγενικό αίμα. 

Παρακάλεσαν και τις δύο πλευρές να σταματήσουν ή να εκτονωθεί η οργή τους πρώτα, καθώς διαφορετικά θα ήταν ανυπόφορο να βλέπουν είτε χήρες είτε ορφανές γυναίκες στο τέλος της ημέρας. 

Και οι δύο πλευρές σταμάτησαν, συγκινημένες από αυτά τα λόγια.

Επίσης, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή που συνδέει το όνομα Τατιάνα με το αρχαίο ελληνικό ρήμα “τάττω” ή “τάσσω,” το οποίο στην Αττική διάλεκτο εκφραζόταν ως “τάσσω” και σημαίνει τακτοποιώ ή βάζω σε τάξη. 

Η ιδέα είναι πως το όνομα Τατιάνα ίσως προέρχεται από αυτό το ρήμα, υποδηλώνει μια σημαντική και τακτοποιημένη προσωπικότητα.

Αυτή η σύνδεση με το ρήμα “τάττω” προσδίδει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στο όνομα Τατιάνα.

Τέλος στη ρωσική κουλτούρα, η Αγία Τατιάνα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ως προστάτιδα των μαθητών, των φοιτητών και των νέων κοριτσιών. 

Η παρουσία της στην παράδοση αντικατοπτρίζει τον σεβασμό και την προστασία που αποδίδονται στη γνώση και την εκπαίδευση.

Από αστρολογικής άποψης, σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία, το όνομα Τατιάνα συνδέεται με τον σταυρό των Μεταβλητών Ζωδίων τα οποία είναι : Δίδυμος – Τοξότης – Παρθένος – Ιχθύς.

Ωστόσο η έμφαση βρίσκεται στην ενέργεια της Ζωδιακής Περιοχής της Παρθένου.

 

Χρόνια Πολλά στην Τατιάνα ! 

Από την Ελίνα Βατικιώτη

Υπεύθυνη Σπουδών του Αστρολογικού Σχολείου : E- Astrology School Elina Vatikioti

https://www.e-astrologyschool.gr/

 

Vatikioti 01 1 11       elina vatikioti homepage 10Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!