Θοδωρής Αθερίδης: «Όταν μίλησα για το αλκοόλ το έκανα για να δεσμευτώ»


Τον Θοδωρή Αθερίδη συνάντησε ο Κώστας Τσουρός στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και αναφέρθηκε στην εποχή της εξάρτησής του από το αλκοόλ ενώ εξέφρασε τη γνώμη του και για το political correct.


«Όταν μίλησα για το αλκοόλ το έκανα για να δεσμευτώ»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα του εθισμού στο αλκοόλ που είχε: «Όταν μίλησα για το αλκοόλ δεν το έκανα για να κάνω καλό στους άλλους, το έκανα για να δεσμευτώ. Ήταν στα τρία χρόνια που το είχα κόψει και λέω αν το πω τώρα και το μάθει όλος ο κόσμος ότι εγώ είμαι αλκοολικός, όταν θα με έβλεπε με ένα ποτήρι θα ντρεπόμουν. Μετά κατάλαβα ότι λειτούργησε με τον κόσμο λυτρωτικά. Έχω σταματήσει το αλκοόλ 24 χρόνια, ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1999, ήταν η μέρα του σεισμού. Το πρωί ξύπνησα κι είπα όχι άλλο αλκοόλ. Μετά έγινε σεισμός κι είπα για εμένα έγινε. Αν θέλεις να δεις σημάδια, τότε βλέπεις παντού».

Ερωτηθείς αν το αλκοόλ είχε επηρεάσει την καθημερινότητά του ή την λειτουργικότητά του απάντησε: «Ήμουν πολύ κοινωνικός, ήμουν ένας γλύκας στη δουλειά μου, δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Κάποια στιγμή τρόμαξα και φοβήθηκα, γιατί δεν κοιμόμουν καθόλου».

Ποια είναι η γνώμη του για το «political correct»
«Το political correct για εμένα είναι κάτι αναγκαίο που έπρεπε να συμβεί γιατί ο κόσμος είχε αποθρασυνθεί. Έχει έρθει όμως πολύ μασίφ, πολύ σκληρό, γιατί το να καις βιβλία δεν είναι political correct είναι τρέλα. To να χάνει μια δασκάλα την δουλειά της γιατί έδειξε τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κι ήταν γυμνός επίσης είναι τρέλα. Όταν κριτικάρεις τον Σαίξπηρ ότι ήταν σεξιστής έχει φτάσει σε επίπεδο τρέλας. Τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Σταρόβα τους φωνάζω ”χοντρέ”, δεν θα κόψω αυτή τη λέξη για κανέναν, είναι όλη η τρυφερότητα που μου βγαίνει».


Και πρόσθεσε: «Η γλώσσα δεν έχει καμιά επαφή με καμιά πραγματικότητα από αυτό που το political correct ορίζει. Η κόρη μου μού κάνει διορθώσεις, θέλει να δει τα κείμενα μου για να με σώσει. Ας πούμε δεν μπορείς να πεις τη λέξη ”γριά” και η μάνα τι είναι που είναι 92 ετών; Η κόρη μου είναι από πάνω με το δάχτυλο, όλη αυτή η γενιά “είναι το δάχτυλο”. Ποτέ δεν ήμουν αιχμηρός με τον τρόπο του να προκαλώ, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω και την υποκρισία. Η μάνα μου είναι γριά. Τολμάει να πει κανείς του Ξαρχάκου και του Γκάτσου την “χοντρομπαλού” και να βγάλει το “χοντρό” από το “μπαλού”; Καταστρέφεις όλη την ποίηση».

Μιλώντας για τον εγγονό του ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε ότι «για κάποιο λόγο πιστεύει πώς τα μπορώ όλα».
Μάλιστα παραδέχθηκε: «Στον μεγάλο μου εγγονό έχω έρωτα αγιάτρευτο, στον μικρό περιμένω γιατί είναι μικρός. Δεν με εμπιστεύεται η Φωτεινή, γιατί δεν μπορώ να πω όχι στον Θοδωρή, αν ζητήσει δεύτερο παγωτό εγώ θα του πάρω και τρίτο».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- YOUFLY,COMOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!