Ω Λίμπιντο, Ω Λίμπιντο…

Ω Λίμπιντο, Ω Λίμπιντο…


Μ’ αρέσεις πώς μ’ αρέσεις! Αυτό θα μπορούσε να είναι το κανονικό τραγουδάκι των Χριστουγέννων και γενικά των γιορτών, γιατί από την λίμπιντο αρχίζουν όλα και στην λίμπιντο καταλήγουν. Μόνο που δεν ξέρουμε τι είναι λίμπιντο. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Όλη η ψυχανάλυση στηρίζεται στο να μάθουμε τι είναι η έρμη η λίμπιντο, πώς λειτουργεί, πως μπλοκάρεται, πώς ανοίγει και ελευθερώνει το ψυχικό δυναμικό.

Λοιπόν, να η πιο χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: η λέξη λίμπιντο είναι λατινική και σημαίνει ηδονή. Απλά, τίμια, καθαρά, είναι η ηδονή και τίποτα περισσότερο – αλλά και τίποτα, τίποτα λιγότερο. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηδονή, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αέρα, νερό, τροφή και ύπνο.

Σε όλα τα χρόνια που ζει ο άνθρωπος επάνω σε αυτόν τον πλανήτη η λίμπιντο κακοποιήθηκε. Και οι άλλες βασικές λειτουργίες του ανθρώπου έχουν κακοποιηθεί από τάγματα, σέχτες, θρησκείες, καθεστώτα. Πολλές διεστραμμένες πρακτικές στερούν πότε τον ύπνο, πότε το φαί, πότε το νερό από τους διάφορους πιστούς σε μια προσπάθεια να έρθει η φώτιση μέσω της συσκότισης. Αλλά ακόμα κι όταν μια κοινωνία καταφέρνει να ξεπεράσει αυτές τις αηδίες – δύσκολο αλλά γίνεται καμιά φορά – στο θέμα της λίμπιντο υπάρχει μαύρο σκοτάδι.

Η υποπερίπτωση που ονομάζεται γυναικεία λίμπιντο είναι βέβαια ακόμα πιο κακοποιημένη. Η γυναικεία ηδονή κυνηγήθηκε τόσο άγρια που είναι σχεδόν ακατανόητο πώς κάνουν παιδιά οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μιας που η ηδονή είναι βασικό δέλεαρ της αναπαραγωγής. Η γυναικεία λίμπιντο θεωρήθηκε κατά καιρούς απλά υστερική εκδήλωση, και μάλιστα όχι σε τίποτε άγριες φυλές, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα και της βιομηχανικής επανάστασης, το να έρθει μια γυναίκα σε ορgασμό το θεωρούσαν αφύσικο – και φυσικά αντιχριστιανικό – διότι υπήρχε η αντίληψη ότι εφόσον ο γυναικείος ορgασμός δεν συνέβαλε στην σύλληψη του παιδιού, πολύ απλά δεν είχε λόγο ύπαρξης και άρα δεν υπάρχει! Το να βρεθεί σε κορύφωση η γυναίκα θεωρούσαν ότι είναι υστερικό σύμπτωμα! Μετά οι γυναίκες γίνονταν υστερικές και ο μύθος επιβεβαιωνόταν: να, τις λέμε υστερικές γιατί είναι υστερικές,φως φανάρι.

Κάντε την διαφορά. Λατρέψτε την ηδονή και θα σας λατρέψει κι αυτή. Θα απελευθερωθεί η ψυχή από χιλιάδες δύστροπα συμπλέγματα, με ένα σώμα χορτάτο σε όλα του τα τσάκρας, χωρίς ενοχές και χωρίς ντροπές.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σχέσεις και πρώτος έρωτας

In category Σχέσεις - Αγάπη

Τι σχέση μπορεί να έχει ο τωρινός σου έρωτας με τον πρώτο; Τεράστια! Όσο και να έχει ...

Η λατρεμένη Αφροδίτη

In category Σχέσεις - Αγάπη

Όλοι γνωρίζουμε πως η θέση της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη μας είναι πολύ σημαντ ...

Είσαι καλός εραστής ; Το μυστικό !

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλεις να μάθεις αν η νέα σου γνωριμία είναι καλός εραστής; Θα στο πει η Αφροδίτη το ...

Οι οίκοι της ευτυχίας !

In category Σχέσεις - Αγάπη

Στον Τρίτο ή στον Πέμπτο Οίκο Η Αφροδίτη στον πέμπτο οίκο δίνει μια τάση για αισθησ ...

Ζηλεύεις – λατρεύεις;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Το ξέρουμε όλοι βέβαια ότι η ζήλια είναι ταυτισμένη με τον έρωτα. Φυσικά και όταν π ...

Ερωτικές αποδράσεις

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ένας πολύ όμορφος τρόπος να φέρουμε μία μικρή ανανέωση σε μία σχέση είναι αν κάνου ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u