Ω Λίμπιντο, Ω Λίμπιντο…


Μ’ αρέσεις πώς μ’ αρέσεις! Αυτό θα μπορούσε να είναι το κανονικό τραγουδάκι των Χριστουγέννων και γενικά των γιορτών, γιατί από την λίμπιντο αρχίζουν όλα και στην λίμπιντο καταλήγουν. Μόνο που δεν ξέρουμε τι είναι λίμπιντο. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Όλη η ψυχανάλυση στηρίζεται στο να μάθουμε τι είναι η έρμη η λίμπιντο, πώς λειτουργεί, πως μπλοκάρεται, πώς ανοίγει και ελευθερώνει το ψυχικό δυναμικό.

Λοιπόν, να η πιο χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: η λέξη λίμπιντο είναι λατινική και σημαίνει ηδονή. Απλά, τίμια, καθαρά, είναι η ηδονή και τίποτα περισσότερο – αλλά και τίποτα, τίποτα λιγότερο. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηδονή, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αέρα, νερό, τροφή και ύπνο.

Σε όλα τα χρόνια που ζει ο άνθρωπος επάνω σε αυτόν τον πλανήτη η λίμπιντο κακοποιήθηκε. Και οι άλλες βασικές λειτουργίες του ανθρώπου έχουν κακοποιηθεί από τάγματα, σέχτες, θρησκείες, καθεστώτα. Πολλές διεστραμμένες πρακτικές στερούν πότε τον ύπνο, πότε το φαί, πότε το νερό από τους διάφορους πιστούς σε μια προσπάθεια να έρθει η φώτιση μέσω της συσκότισης. Αλλά ακόμα κι όταν μια κοινωνία καταφέρνει να ξεπεράσει αυτές τις αηδίες – δύσκολο αλλά γίνεται καμιά φορά – στο θέμα της λίμπιντο υπάρχει μαύρο σκοτάδι.

Η υποπερίπτωση που ονομάζεται γυναικεία λίμπιντο είναι βέβαια ακόμα πιο κακοποιημένη. Η γυναικεία ηδονή κυνηγήθηκε τόσο άγρια που είναι σχεδόν ακατανόητο πώς κάνουν παιδιά οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μιας που η ηδονή είναι βασικό δέλεαρ της αναπαραγωγής. Η γυναικεία λίμπιντο θεωρήθηκε κατά καιρούς απλά υστερική εκδήλωση, και μάλιστα όχι σε τίποτε άγριες φυλές, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα και της βιομηχανικής επανάστασης, το να έρθει μια γυναίκα σε ορgασμό το θεωρούσαν αφύσικο – και φυσικά αντιχριστιανικό – διότι υπήρχε η αντίληψη ότι εφόσον ο γυναικείος ορgασμός δεν συνέβαλε στην σύλληψη του παιδιού, πολύ απλά δεν είχε λόγο ύπαρξης και άρα δεν υπάρχει! Το να βρεθεί σε κορύφωση η γυναίκα θεωρούσαν ότι είναι υστερικό σύμπτωμα! Μετά οι γυναίκες γίνονταν υστερικές και ο μύθος επιβεβαιωνόταν: να, τις λέμε υστερικές γιατί είναι υστερικές,φως φανάρι.

Κάντε την διαφορά. Λατρέψτε την ηδονή και θα σας λατρέψει κι αυτή. Θα απελευθερωθεί η ψυχή από χιλιάδες δύστροπα συμπλέγματα, με ένα σώμα χορτάτο σε όλα του τα τσάκρας, χωρίς ενοχές και χωρίς ντροπές.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Στο… κυνήγι της προσωπικής ευτυχίας. «Πώς θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μου;»

In category Σχέσεις - Αγάπη

Εντάξει έχω δουλειά, έχω σπίτι, έχω σχέση αλλά το τελευταίο διάστημα αναρωτιέμαι α ...

5 ραντεβού μετά και εκείνος εξαφανίστηκε. Πώς να το χειριστώ;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έβγαινα με έναν τύπο εδώ και αρκετό καιρό και περνούσαμε τέλεια στα 5 ραντεβού μας. ...

10+5 συνήθειες που βλάπτουν κάθε σχέση. Εσύ ποιες κάνεις;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Τα περισσότερα ζευγάρια τσακώνονται για το παραμικρό αλλά, στην πλειονότητα των φ ...

Η δύναμη της… πρώην! Γιατί δεν μπορώ να αποφύγω τον ανταγωνισμό;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Όλοι έχουμε πρώην αλλά δεν διατηρούμε όλοι επαφές μαζί τους. Οι ερωτικές σχέσεις α ...

Τα βήματα για ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού: Πώς θα της μείνει αξέχαστο;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχω άλλες 2 μεγαλύτερες αδερφές και άλλον έναν μικρότερο αδερφό. Είμαι σε μια ηλικί ...

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u