Ω Λίμπιντο, Ω Λίμπιντο…

Ω Λίμπιντο, Ω Λίμπιντο…


Μ’ αρέσεις πώς μ’ αρέσεις! Αυτό θα μπορούσε να είναι το κανονικό τραγουδάκι των Χριστουγέννων και γενικά των γιορτών, γιατί από την λίμπιντο αρχίζουν όλα και στην λίμπιντο καταλήγουν. Μόνο που δεν ξέρουμε τι είναι λίμπιντο. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Όλη η ψυχανάλυση στηρίζεται στο να μάθουμε τι είναι η έρμη η λίμπιντο, πώς λειτουργεί, πως μπλοκάρεται, πώς ανοίγει και ελευθερώνει το ψυχικό δυναμικό.

Λοιπόν, να η πιο χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: η λέξη λίμπιντο είναι λατινική και σημαίνει ηδονή. Απλά, τίμια, καθαρά, είναι η ηδονή και τίποτα περισσότερο – αλλά και τίποτα, τίποτα λιγότερο. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηδονή, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αέρα, νερό, τροφή και ύπνο.

Σε όλα τα χρόνια που ζει ο άνθρωπος επάνω σε αυτόν τον πλανήτη η λίμπιντο κακοποιήθηκε. Και οι άλλες βασικές λειτουργίες του ανθρώπου έχουν κακοποιηθεί από τάγματα, σέχτες, θρησκείες, καθεστώτα. Πολλές διεστραμμένες πρακτικές στερούν πότε τον ύπνο, πότε το φαί, πότε το νερό από τους διάφορους πιστούς σε μια προσπάθεια να έρθει η φώτιση μέσω της συσκότισης. Αλλά ακόμα κι όταν μια κοινωνία καταφέρνει να ξεπεράσει αυτές τις αηδίες – δύσκολο αλλά γίνεται καμιά φορά – στο θέμα της λίμπιντο υπάρχει μαύρο σκοτάδι.

Η υποπερίπτωση που ονομάζεται γυναικεία λίμπιντο είναι βέβαια ακόμα πιο κακοποιημένη. Η γυναικεία ηδονή κυνηγήθηκε τόσο άγρια που είναι σχεδόν ακατανόητο πώς κάνουν παιδιά οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μιας που η ηδονή είναι βασικό δέλεαρ της αναπαραγωγής. Η γυναικεία λίμπιντο θεωρήθηκε κατά καιρούς απλά υστερική εκδήλωση, και μάλιστα όχι σε τίποτε άγριες φυλές, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα και της βιομηχανικής επανάστασης, το να έρθει μια γυναίκα σε ορgασμό το θεωρούσαν αφύσικο – και φυσικά αντιχριστιανικό – διότι υπήρχε η αντίληψη ότι εφόσον ο γυναικείος ορgασμός δεν συνέβαλε στην σύλληψη του παιδιού, πολύ απλά δεν είχε λόγο ύπαρξης και άρα δεν υπάρχει! Το να βρεθεί σε κορύφωση η γυναίκα θεωρούσαν ότι είναι υστερικό σύμπτωμα! Μετά οι γυναίκες γίνονταν υστερικές και ο μύθος επιβεβαιωνόταν: να, τις λέμε υστερικές γιατί είναι υστερικές,φως φανάρι.

Κάντε την διαφορά. Λατρέψτε την ηδονή και θα σας λατρέψει κι αυτή. Θα απελευθερωθεί η ψυχή από χιλιάδες δύστροπα συμπλέγματα, με ένα σώμα χορτάτο σε όλα του τα τσάκρας, χωρίς ενοχές και χωρίς ντροπές.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u
//