1η φορά στον παιδικό σταθμό: το αντέχει το ζώδιό του;


Η πρώτη φορά που το παιδάκι θα αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού του και θα βρεθεί στον παιδικό σταθμό,

Μπορεί να έχει τεράστια μαγεία, μπορεί όμως να εξελιχθεί και σε τραγωδία, κωμωδία, ή και τα δύο μαζί!

Όσο κι αν τα ματάκια του «μωρού» διαστέλλονται από χαρά στην σκέψη ότι θα βρεθεί σε έναν μαγεμένο χώρο, έτσι όπως του τον περιγράφει η μαμά ή ο μπαμπάς, η πραγματικότητα μπορεί να το τρομοκρατήσει ή αντίθετα η έκρηξη ελευθερίας και χαράς να κάνει την μαμά να νιώθει ότι το παιδάκι της κάνει λες και το είχαν φυλακή!

Ας δούμε πως αντιδρά κάθε ζώδιο σε αυτήν την όμορφη αλλά κρίσιμη στιγμή, μέσα από φράσεις – κλειδιά!

Κριός

Πω, τι μεγάλη αυλή! Πού είναι η μπάλα; Εδώ – σε μένα! (έχει φύγει να παίξει με παιδάκι που δεν ξέρει καθόλου και η μαμά ανησυχεί όσο δεν πάει γιατί δεν ξέρει τον χώρο, δεν ξέρει κανέναν, δώσε του παιχνίδι και πάρε του την ψυχή, άντε να δούμε τι γράμματα θα μάθει).

Ταύρος

Μαμάκα, δεν με αγαπάς πια; Εδώ θα με αφήσεις; Δεν θέλω! ( η μαμά λιώνει την πρώτη φορά, την δεύτερη, την τρίτη, πάντα το παίρνει μαζί της, μέχρι να έρθει κάποια στιγμή η νηπιαγωγός μετά από πολλές απόπειρες ένταξης, με ένα ωραίο γλυκό και να δελεάσει το ταυράκι).

Δίδυμοι

Εδώ μαθαίνουνε τα γράμματα; Ωραία, πάω να τους τα μάθω! (Ο Δίδυμος είναι σίγουρος ότι ξέρει τα πάντα και πολλές φορές έχει δίκιο. Η μαμά γελάει με την καρδιά της και ήσυχη φεύγει για τις δουλειές της. Μόλις ξεκίνησε η υπέροχη περιπέτεια του Δίδυμου με την γνώση).

Καρκίνος

Μαμά, πονάει η κοιλίτσα μου. Πονάω πολύ! (και λέει αλήθεια, ο αποχωρισμός από την μαμά δημιουργεί ψυχοσωματικά στον καρκίνο, η μαμά πρέπει να του δώσει πολύ χρόνο για να ενταχθεί σε ομάδα παιδιών και να δεχτεί την νηπιαγωγό).

Λέων

Εσύ είπες είναι παλάτι! Αυτό είναι μια σταλιά! (όσο μεγάλο και να είναι το σχολείο του ή ο παιδικός σταθμός, δεν είναι τίποτα μπροστά στα όνειρα του Λέοντα για μεγαλείο. Η μαμά πρέπει με υπομονή να του μάθει να έχει πιο μικρές προσδοκίες).

Παρθένος

Μου αρέσει, αμέ! (κι εννοεί ότι τρέμει με το άγνωστο περιβάλλον, αλλά σιγά μην το παραδεχτεί. Η μαμά πρέπει για καιρό να ρωτάει και να επιμένει, πώς τα πάει το παρθενάκι, αν νιώθει καλά, αν παίζει με τα άλλα παιδιά, και να ρωτάει και την υπεύθυνη, γιατί ο Παρθένος θα λέει ότι είναι όλα τέλεια ακόμα κι αν περνάει απαίσια).

Ζυγός

Θέλω να είμαι όοοοοοοοοοολη μέρα στο σχολείο, η δασκάλα είπε είμαι το πιο έξυπνο παιδάκι! (και όντως ξεχωρίζει ο Ζυγός με τις επιδόσεις του, αλλά αν η δασκάλα για κάποιον λόγο τον επιπλήξει, χάνει αυτόματα το ενδιαφέρον του για την μάθηση και χρειάζεται στήριξη).

Σκορπιός

Εγώ δεν θέλω να πάω σχολείο, πάει κι ο Δημητράκης που είναι βρωμιάρης! (το δεν και το όχι, το έχει πάνω – πάνω ο Σκορπιός, ο οποίος δεν γίνεται πολύ δημοφιλής ανάμεσα στα παιδάκια, αλλά γίνεται ένα σφουγγάρι γνώσεων. Θέλει όμως μεγάλη υποστήριξη από την μαμά του).

Τοξότης

Σχολείο; Τέλεια! Θα…(αλλά τελικά μένει με το θα, με την πρώτη ματιά δεν του αρέσει καθόλου, θυμώνει και παρά το ότι είναι πολύ κοινωνικός, κλείνεται στον εαυτό του. Η μαμά πρέπει να ενημερώσει την υπεύθυνη ότι το τοξοτάκι, όσο γελαστό είναι, άλλο τόσο μπορεί να γίνει πολύ μοναχικό).

Αιγόκερως

Εγώ είμαι αρχηγός, εγώ! (αδύνατον να πάρει κάποιος την αρχηγία από το αιγοκεράκι. Το σχολείο θα του αρέσει μόλις τον ανακηρύξουν αρχηγό. Μέχρι να τα καταφέρει θα είναι μουτρωμένο).

Υδροχόος

…( ο Υδροχόος δεν θα μιλήσει ούτε με ενθουσιασμό ούτε με απαξία για τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Δεν θα πει τίποτα. Το μυαλό του δουλεύει σε χίλιες στροφές, αλλά την σκάει την μαμά μέχρι να της πει τι του αρέσει και τι τον φοβίζει).

Ιχθύς

Έχει και γοργόνες ε; σίγουρα έχει, είδα γοργόνες! ( ή μονόκερους, δεν έχει σημασία. Το ψαράκι ζει ένα όνειρο. Αν το νηπιαγωγείο δεν αγαπάει τα όνειρα και είναι της συστηματικής εκπαίδευσης, δεν θα είναι ευτυχισμένο).Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σωστή Αστρολογική Διατροφή για το Μωράκι

In category Παιδική Αστρολογία

Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει vegan ή όχι το μικρό σου το κουκλί. Το θέμα είναι αν έχει ...

Πολικά Αδερφάκια : Ευλογία Η…..

In category Παιδική Αστρολογία

Τι ξεπερασμένα ροζ και γαλάζια φορμάκια! Άσε που είναι τρελά στερεότυπο, αλλά όντω ...

Κρυμμένα Ταλέντα με βάση τον πλανήτη ψυχής

In category Παιδική Αστρολογία

Πώς θα βρείτε τον πλανήτη στον οποίο σχετίζεται η ψυχή του μωρού σας, όπως έκανε ο α ...

Παιδί με αντίθετης ενέργειας ζώδιο

In category Παιδική Αστρολογία

Ως γνωστόν τα ζώδια έχουν πολλές ποιότητες, χωρίζονται σε στοιχεία, μεσημβρινούς, ...

Μικρά με μεγάλα ταλέντα

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε άνθρωπος γεννιέται προικισμένος από την φύση και τον θεό σε κάποιον τομέα. Το ...

Τα νεογέννητα της πρωτοχρονιάς !

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε χρόνο γίνεται δημοσιογραφικό θέμα τα μωρά που θα γεννηθούν στην αλλαγή του χρ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!