Εκπαίδευση και Ζώδια


Είναι δεδομένο ότι κάθε παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος.

Κάθε παιδί έχει τις δυνατότητές του, τις πνευματικές και ψυχικές του δυνάμεις, τον τρόπο του που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, την ζωή, την γνώση, την αγάπη.

Εννοείται ότι επάνω στον γενετικό χαρακτήρα του παιδιού θα γίνουν πολλές αλλαγές με βάση το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει.

Αλλά ακόμα και αυτό, με βάση την καρμική αστρολογία, είναι κάτι που η ψυχή του παιδιού το έχει επιλέξει σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης, ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες που επιθυμεί να συλλέξει σε μια συγκεκριμένη μετενσάρκωση.

Οι δώδεκα αρχετυπικοί ζωδιακοί χαρακτήρες είναι πολύ καλή καθοδήγηση για να καταλάβουμε και να ενθαρρύνουμε ένα παιδί να γίνει αυτό που μπορεί, αυτό που προβλέπεται από τον δικό του τύπο.

Το πρόβλημα είναι ότι η εκπαίδευση δεν αφορά ένα – ένα παιδί, αλλά αναγκαστικά προσαρμόζεται σε μια ομάδα, που μπορεί να είναι και πολυμελής. Όμως ήδη αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους κανόνες και τις νόρμες μιας γενικής εκπαίδευσης για παράδειγμα, τα παιδιά πρέπει να μείνουν στην τάξη για 45 λεπτά και να έχουν ένα μικρό περιθώριο σωματικής εκτόνωσης σε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα.

Μα, αυτό είναι αδύνατον για έναν μικρό Κριό, που χρειάζεται την κίνηση!

Και εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Οι παρεξηγήσεις.

Είναι αλήθεια ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο κάθε παιδί ξεχωριστά, εκ των πραγμάτων. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αν λάμβανε υπόψη του τον ζωδιακό τύπο, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν συμβαίνει.

Οι γονείς όμως, σε κάποιο μέτρο, μπορούν να εξισορροπήσουν τα πράγματα αν γνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες του μαγικού πλάσματος που είναι το παιδί τους, με βάση το ζώδιό του.

Ένας Κριός λοιπόν, δεν είναι «άτακτος».

Ο Κριός, ως παρορμητικό ζώδιο, μαθαίνει μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι και την έντονη σωματική έκφραση. Είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθήσει μια διδασκαλία αν συνοδεύεται από κίνηση και αν το όποιο μάθημα γίνεται στο ύπαιθρο.

Ο Ταύρος δεν είναι «τεμπέλης».

Έχει έναν άλλο ρυθμό αφομοίωσης και χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει κάθε καινούρια γνώση. Ως το πρώτο ζώδιο της Γης, όλα τα βλέπει για πρώτη φορά, είναι έκπληκτος και λίγο φοβισμένος από την πραγματικότητα.

Οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίζουν το ταυράκι τους όπως θα ήθελαν να τους αντιμετωπίζουν όταν ξυπνάνε: με τρυφερότητα, αγάπη και υπομονή. Ο Ταύρος έχει έντονη καλλιτεχνική προσωπικότητα και καταλαβαίνει τα πάντα πολύ καλύτερα όταν είναι έντονα χρωματισμένα.

Ο Δίδυμος δεν είναι «φλύαρος».

Πράγματι, ίσως και να μην μπορεί να προσηλωθεί σε μια διδασκαλία χωρίς να μιλάει. Ο τρόπος του να μαθαίνει πράγματα περνάει μέσα από την προσωπική έκφραση.

Αν θέλουν οι γονείς να τον βοηθήσουν να κατανοήσει κάτι είναι καλό να τον αφήνουν να μιλάει, να πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο και να κάνει τους καταπληκτικούς συνειρμούς που μόνον ένας Δίδυμος μπορεί να καταφέρει!

Ο Καρκίνος δεν είναι «παιδί της μαμάς».

Όντως έχει δυσκολία την πρώτη φορά που θα αποχωριστεί την μητέρα του για πολλή ώρα, αλλά μπορεί κάλλιστα να μεταφέρει την ανάγκη για δέσιμο που νιώθει στην φιγούρα μιας δασκάλας.

Δεν είναι άτομο που μπορεί να μάθει εύκολα από άντρα δάσκαλο και είναι προτιμότερο στην μελέτη και στην περιπέτεια της γνώσης να τον βοηθάει η μητέρα. Θα την ευγνωμονεί για πάντα αν τον διδάξει με αγάπη και κατανόηση.

Ο Λέων δεν είναι «εγωιστής».

Είναι μια δυνατή φωτιά που δεν αντέχει σε καμία περίπτωση την σχέση εξουσίας που προκύπτει ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή. Θέλει σεβασμό της προσωπικότητας του, αλλιώς σηκώνει τείχος και κλείνεται στον εαυτό του.

Εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο, ο μαθητής είναι εξίσου ιερός με τον δάσκαλο, άλλωστε χωρίς μαθητή δεν υπάρχει δάσκαλος! Ο τρόπος του να μαθαίνει γρήγορα είναι το μπράβο και η ενθάρρυνση με κάθε τρόπο.

Ο Παρθένος δεν είναι «φυτό».

Συνήθως είναι ένας πολύ επιμελής μαθητής που καλύπτει την ανάγκη του και για γνώση και για αναγνώριση μέσα από την διαδικασία του σχολείου. Όμως δεν μπορεί να αποδώσει καθόλου αν νιώθει ότι τον υποτιμούν.

Οι Παρθένοι είναι ή του ύψους ή του βάθους στο σχολείο και αυτό εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που θα τους συμπεριφερθούν οι δάσκαλοι και οι γονείς. Είναι τρομερά ευαίσθητα άτομα με πολλές ανασφάλειες, που δεν τις παραδέχονται.

Ο Ζυγός δεν είναι «πνεύμα αντιλογίας».

Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο για έναν γονιό να πείσει το ζυγάκι του να κάνει οτιδήποτε, να αφιερωθεί στην μελέτη για παράδειγμα, αν του εξηγήσει τον λόγο.

Ο Ζυγός δεν μπορεί να εκτελεί εντολές, πρέπει να καταλαβαίνει έναν μηχανισμό για να τον ακολουθήσει. Και προσβάλλεται εύκολα από τις διακρίσεις το αίσθημα του δικαίου που έχει, ακόμα και αν οι διακρίσεις τον ευνοούν!

Ο Σκορπιός δεν είναι «ατίθασος».

Έχει έντονη την ανάγκη να μαθαίνει πράγματα, αλλά μπορεί να γίνει πολύ δύστροπος όταν βαριέται, κάτι που συμβαίνει εύκολα γιατί είναι υψηλής ευφυΐας.

Ο Σκορπιός για να μάθει κάτι θέλει να υπάρχει το στοιχείο της περιπέτεια. Μαθαίνει πιο καλά μέσα από βιωματικά παιχνίδια, όπου μπορεί να εκτονώσει την φαντασία του.

Ο Τοξότης δεν είναι «υπερκινητικός».

Μπορεί να γίνει όμως, γιατί δεν αντέχει την απόλυτη πειθαρχία μιας τάξης. Οι δάσκαλοι μπορεί να παραπονιούνται ότι μιλάει μέσα στην τάξη, ή ότι σηκώνεται χωρίς λόγο. Δεν μπορεί ένας Τοξότης να «φυλακιστεί» σε ένα ωράριο.

Το ιδανικό είναι να μαθαίνει πράγματα που συνδυάζονται με ταξίδι. Είναι τέλειο άτομο για να παρακολουθεί σεμινάρια εκτός σπιτιού ή να πηγαίνει κατασκήνωση. Εκεί μαθαίνει πολλά πράγματα και πολύ γρήγορα.

Ο Αιγόκερως δεν είναι «εσωστρεφής».

Απλά δεν λειτουργεί μέσα από το λεκτικό πεδίο τόσο πολύ, όσο μέσα από τις πράξεις.

Είναι σίγουρα ένα επιμελής μαθητής, που όμως αν βλέπει αναντιστοιχία σε αυτά που τον διδάσκουν με το έμπρακτο παράδειγμα των δασκάλων και των γονιών του, μπορεί όντως να κλειστεί στον εαυτό του από άμυνα. Δεν έχει νόημα να του λέει κάποιος ότι πρέπει να είναι ευγενής, αν ο ίδιος φωνάζει!

Ο Υδροχόος δεν είναι «ισχυρογνώμονας».

Είναι εξοντωτικά ευφυής! Είναι ένα παιδί που προορίζεται να μάθει πολλά και να καταπλήξει με τις δυνατότητές του, αρκεί να γίνεται σεβαστή η επιθυμία του για πραγματική γνώση.

Δεν είναι συστηματικός, και όταν τον αναγκάζουν οι συνθήκες να γίνει θυμώνει. Είναι ένα μικρό θαύμα το μυαλό του, μόνο που δεν είναι απόλυτα συμβατό το πνεύμα του με την παρούσα φάση της ανθρωπότητας που επιμένει στην εξειδίκευση.

Ο Ιχθύς δεν είναι «αφηρημένος».

Είναι ονειροπόλος. Ζει μέσα στο όνειρο και το παραμύθι και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να του κάνει η οικογένειά του είναι να του καλλιεργήσει την τάση του να φτιάχνει φανταστικούς κόσμους, μαθαίνοντας μέσα από αυτούς.

Αν μια μητέρα πει στο ψαράκι της ότι θα πάνε «στον κόσμο που ζουν τα γράμματα» αντί να του πει «τώρα θα διαβάσουμε ορθογραφία» θα κερδίσει έναν μικρό συγγραφέα!Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σωστή Αστρολογική Διατροφή για το Μωράκι

In category Παιδική Αστρολογία

Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει vegan ή όχι το μικρό σου το κουκλί. Το θέμα είναι αν έχει ...

Πολικά Αδερφάκια : Ευλογία Η…..

In category Παιδική Αστρολογία

Τι ξεπερασμένα ροζ και γαλάζια φορμάκια! Άσε που είναι τρελά στερεότυπο, αλλά όντω ...

Κρυμμένα Ταλέντα με βάση τον πλανήτη ψυχής

In category Παιδική Αστρολογία

Πώς θα βρείτε τον πλανήτη στον οποίο σχετίζεται η ψυχή του μωρού σας, όπως έκανε ο α ...

Παιδί με αντίθετης ενέργειας ζώδιο

In category Παιδική Αστρολογία

Ως γνωστόν τα ζώδια έχουν πολλές ποιότητες, χωρίζονται σε στοιχεία, μεσημβρινούς, ...

Μικρά με μεγάλα ταλέντα

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε άνθρωπος γεννιέται προικισμένος από την φύση και τον θεό σε κάποιον τομέα. Το ...

Τα νεογέννητα της πρωτοχρονιάς !

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε χρόνο γίνεται δημοσιογραφικό θέμα τα μωρά που θα γεννηθούν στην αλλαγή του χρ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!