Εκείνος απήντησε πως δεν ήταν. Όταν τον ρώτησαν λοιπόν το γιατί βαπτίζει, εφόσον δεν είναι ο Χριστός, απαντά πως ο ίδιος βαπτίζει με νερό, ενώ Εκείνος που έρχεται βαπτίζει με πνεύμα και φωτιά.
Έχουμε λοιπόν τα παιδιά της γης, να λαμβάνουν το βάπτισμα του ύδατος, της πυρός και του πνεύματος, μία περιήγηση μέσα από τα τέσσερα φυσικά στοιχεία.
Τα τέσσερα στοιχεία μέσα στον άνθρωπο ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν νέο άνθρωπο, αναγεννημένο. Εκείνος που βαπτίζει με φωτιά είναι εκείνος ο οποίος θα μοιράσει τον θεϊκό σπινθήρα, που όλοι βέβαια έχουμε μέσα μας.
Αυτός ο σπινθήρας χρειάζεται να μείνει αναμμένος, να τον προστατεύσουμε να μην σβήσει από τις κακουχίες, από τον αέρα, τη βροχή και το χαλάζι.
Εκείνος όμως έρχεται για να φουντώσει τον σπινθήρα και να τον κάνει μία δυνατή φωτιά που θα θεώσει.
Οι Ζωροάστρες άναβαν τον πυρσό τους, για να ξεκινήσουν την τελετή τους. Ορισμένες περσικές παραδόσεις μάλιστα θεωρούν τόσο σημαντική την ιερότητα της φλόγας, που ακόμα και αν το ρούχο τους έπαιρνε φωτιά, προτιμούσαν να το βγάλουν και να το αφήσουν να καεί, παρά να βλασφημήσουν, σβήνοντας την φωτιά.
Από μόνη της έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση. Στο κάτω-κάτω, εάν κάποιος είναι ενάρετος, τότε η φωτιά δεν θα τον κάψει, αλλά θα τον ζεστάνει, καθώς και ο ίδιος θα έχει λάβει το βάπτισμα του πυρός, θα είναι και ο ίδιος φωτιά.
Αστρολογικό Δελτίο 14–21 Σεπτεμβρίου: Ο Χορός των Εκλείψεων, ο Έρωτας της Αφροδίτης ...
Ερωτικό Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο 14–21 Σεπτεμβρίου: Η Έκλειψη Φέρνει Ανατροπές στον Έ ...
Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο 14–21 Σεπτεμβρίου: Μια Έκλειψη που Ταράζει τις Ζωές μας! Ε ...
Πανσέληνος & Ολική Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθείς: Όταν το Συναίσθημα συγκρούεται ...
Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο 7–14 Σεπτεμβρίου: Τι Αποκαλύπτει ο Φθινοπωρινός Χορός των Εκ ...
Ερωτικό Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο 7–14 Σεπτεμβρίου: Πώς η Έκλειψη Φέρνει Καρμικούς Έρω ...
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα