Γενέθλιος Μήνας και Προσωπικότητα του Παιδιού


Τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από εναλλαγές της διάθεσης, όταν μεγαλώσουν, ενώ εκείνα που γεννήθηκαν το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν ευερέθιστοι ενήλικες, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί ουσιαστικά έρχεται να δώσει επιστημονικά πειστήρια σε αυτό που πάντα έλεγε η αστρολογία: η γενέθλια μέρα είναι καθοριστική για την προσωπικότητα του ατόμου.

Οι ερευνητές μελέτησαν 400 άτομα και παρακολούθησαν την πορεία τους σε βάθος χρόνου, από την στιγμή της γέννησης έως την ενηλικίωση.

Ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε ορισμένες περιόδους του έτους έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν ορισμένους τύπους ιδιοσυγκρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης.

Οι επιστήμονες, από τη Βουδαπέστη, λένε ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι εποχές είχαν επίδραση επί ορισμένων νευροδιαβιβαστών μονοαμινών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, η οποία ελέγχει τη διάθεση, ωστόσο απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μάθουμε το γιατί.

Ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων με ένα “κυκλοθυμικό” ταμπεραμέντο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ταχείες, συχνές εναλλαγές μεταξύ θλιβερής και χαρούμενης διάθεση, ήταν σημαντικά υψηλότερα στα άτομα που γεννήθηκαν το καλοκαίρι.

Εκείνοι οι ενήλικες πια με πολύ έντονη και εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, μια τάση να είναι υπερβολικά θετικοί, ήταν σε μετρήσιμα και σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο ήταν λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί, ενώ όσοι γεννήθηκαν το χειμώνα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι οξύθυμοι.

Ο επικεφαλής της έρευνας, επίκουρος καθηγητής Xena Gonda, δήλωσε: «Βιοχημικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εποχή στην οποία έχετε γεννηθεί έχει επίδραση σε ορισμένα είδη μονοαμινικών νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, η οποία είναι ανιχνεύσιμη ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Αυτό μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η εποχή των γεννήσεων μπορεί να έχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

«Η δουλειά μας εξέτασε πάνω από 400 άτομα των οποίων γνωρίσαμε την περίοδο γέννησής τους και εξετάσαμε τους τύπους προσωπικότητας αργότερα στη ζωή τους.

“Βασικά, φαίνεται ότι η εποχή που γεννιούνται οι άνθρωποι μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων διαταραχών της διάθεσης.

Η καθηγήτρια Gonda πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε οτιδήποτε σχετικά με τους μηχανισμούς που εμπλέκονται. Αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι να δούμε αν υπάρχουν γενετικοί δείκτες που σχετίζονται με την εποχή της γέννησης και την διαταραχή διάθεσης “.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Neuropsychopharmacology (ECNP) στο Βερολίνο, στη Γερμανία.

Ο καθηγητής Eduard Vieta, από την ECNP, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο το πλήθος γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που εμπλέκονται στην ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου, τώρα ξέρουμε ότι η εποχή κατά τη γέννηση παίζει επίσης έναν ρόλο.

“Και η διαπίστωση της τάσης για ευφορία και αισιοδοξία σε εκείνους που γεννήθηκαν το καλοκαίρι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.”

Η μελέτη είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα και δείχνει πως σιγά – σιγά η επιστήμη αρχίζει να βγαίνει από τα άκαμπτα καλούπια της. Μέχρι την στιγμή βέβαια που θα παραδεχτεί η επιστήμη ανοιχτά πως ένα τετράγωνο Δία – ήλιου, με την τεράστια ενέργεια που εγκλωβίζει, παίζει ρόλο στην διάθεση του νεογέννητου αλλά και του μετέπειτα ενήλικα, φανταζόμαστε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σωστή Αστρολογική Διατροφή για το Μωράκι

In category Παιδική Αστρολογία

Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει vegan ή όχι το μικρό σου το κουκλί. Το θέμα είναι αν έχει ...

Πολικά Αδερφάκια : Ευλογία Η…..

In category Παιδική Αστρολογία

Τι ξεπερασμένα ροζ και γαλάζια φορμάκια! Άσε που είναι τρελά στερεότυπο, αλλά όντω ...

Κρυμμένα Ταλέντα με βάση τον πλανήτη ψυχής

In category Παιδική Αστρολογία

Πώς θα βρείτε τον πλανήτη στον οποίο σχετίζεται η ψυχή του μωρού σας, όπως έκανε ο α ...

Παιδί με αντίθετης ενέργειας ζώδιο

In category Παιδική Αστρολογία

Ως γνωστόν τα ζώδια έχουν πολλές ποιότητες, χωρίζονται σε στοιχεία, μεσημβρινούς, ...

Μικρά με μεγάλα ταλέντα

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε άνθρωπος γεννιέται προικισμένος από την φύση και τον θεό σε κάποιον τομέα. Το ...

Τα νεογέννητα της πρωτοχρονιάς !

In category Παιδική Αστρολογία

Κάθε χρόνο γίνεται δημοσιογραφικό θέμα τα μωρά που θα γεννηθούν στην αλλαγή του χρ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!