Το παραμύθι του Υδροχόου !!!


Τα παραμύθια λένε πάντα την αλήθεια!!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Το πιο αντιπροσωπευτικό παραμύθι που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά και στη φύση του Υδροχόου, γράφτηκε από ένα γνήσιο εκπρόσωπο του ζωδίου τον Lewis Carroll κάτω από περίεργες συνθήκες, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως παράφρων και κατηγορήθηκε για παιδοφιλία. Ας δούμε σε περίληψη το παραμύθι αφού με τις προσθήκες που έγιναν αργότερα, αυτό εμπλουτίστηκε και έγινε βιβλίο!!

-Η μικρή Αλίκη είναι μια γλυκιά και όμορφη δεσποινίς που βιώνει την εφηβεία. Ένα γελαστό απόγευμα της άνοιξης  περνά την ώρα της στον κήπο με την μικρότερη αδελφή της Άννα και τον γάτο της, τον Ορέστη. Το σκηνικό είναι γαλήνιο, ηλιόλουστο και φιλικό, αυτό που κάθε Υδροχόος επιθυμεί να βιώνει στη ζωή του. Εντελώς ξαφνικά και από το πουθενά (ιδιότητες του Ουρανού) εμφανίζεται ένα λευκό κουνέλι που κρατά ένα πελώριο ρολόι (Χρόνος-Κρόνος ο πρώτος κυβερνήτης του Υδροχόου). Το κουνέλι χάνεται μέσα σε μια τρύπα στο έδαφος και η πρωτοπόρος Αλίκη αποφασίζει να το ακολουθήσει. Έτσι, χώνεται στην τρύπα και αρχίζει να πέφτει στα βάθη της γης!! Εδώ έχουμε δύο σαφείς αλληγορίες που αναφέρονται στην δικαιοδοσία του ζωδίου: Την “σκουληκότρυπα” ‘ή τη μαύρη τρύπα του διαστήματος με το ταξίδι στο χωροχρόνο, αλλά και το σερφάρισμα στην εικονική πραγματικότητα του διαδικτύου!! Τόσο η ΝΑΣΑ όσο και το internet  “ανήκουν” στον Ουρανό-Υδροχόο.

Μετά από ένα έντονο στριφογύρισμα η ηρωίδα μας προσγειώνεται σε ένα υπόγειο χώρο με πολλές κλειστές πόρτες και ένα τραπέζι με ένα μπουκάλι που έγραφε “πιες με” και ένα κλειδί. Η Αλίκη δοκίμασε το κλειδί για να ανοίξει τις πόρτες μέχρις ότου ανακαλύψει σε ποιά κλειδαριά έμπαινε το κλειδί (η ευστροφία του Υδροχόου και ο πειραματισμός). Όμως ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει να περάσει από την πόρτα και άρχισε να κλαίει. Μια γαλάζια λιμνούλα σχηματίστηκε από τα δάκρυά της (το χρώμα και η ποιότητα του Υδροχόου).  Ωστόσο η κλειδαριά της ψιθύρισε να πιεί το φίλτρο που υπήρχε στο μπουκάλι. Η Αλίκη το έκανε άμεσα (αποφασιστικότητα και άγνοια του κινδύνου). Έτσι άρχισε να συρρικνώνεται και έγινε τόσο μικρή ώστε να χωράει να περάσει από την πορτούλα.  Έτσι αρχίζει η χώρα των θαυμάτων!!

Βλέπει να περνά και να χάνεται από μπροστά της το άσπρο κουνέλι που της φωνάζει “δεν έχω χρόνο, δεν έχω χρόνο” (το ταξίδι με την ταχύτητα του φωτός, η απουσία του χρόνου). Ψάχνοντας να βρει το κουνέλι η Αλίκη πέφτει πάνω σε ένα γάτο με πονηρή ματιά τον Τσεζίρ που της λέει ότι για να βρει το κουνέλι πρέπει να ρωτήσει τον τρελό “καπελιέρη”. Στην αρνητική απάντηση της Αλίκης ότι δεν θέλει άλλους τρελούς, ο γάτος της λέει ότι “όλοι εδώ είναι τρελοί”. Σαφής υπαινιγμός ότι η εξυπνάδα τελειώνει εκεί που αρχίζει η παραφροσύνη!! Περπατώντας η Αλίκη βρίσκει τον τρελό καπελιέρη παρέα με ένα λαγό που την προτρέπουν να παίξουν ένα παιχνίδι με γρίφους. Η Αλίκη δεν αρέσκεται στους γρίφους (η απέχθεια του Υδροχόου για τα μυστήρια) και ξαφνικά αρχίζει να μεγαλώνει!! Από το φόβο να μην γκρεμίσει ο κόσμος τους, το άσπρο κουνέλι εμφανίζεται και της δίνει ένα καρότο για να γίνει και πάλι τοσοδούλα. (Η “συρρίκνωση” των άστρων, αναφορά σε πλανήτες “γίγαντες” και πλανήτες “νάνους”)  Συνεχίζοντας έτσι το ταξίδι της θα συναντήσει μια κάμπια που θα της δώσει ένα μαγικό μανιτάρι για να ξαναγίνει μεγάλη (η ροπή του Υδροχόου στις συνεχείς αλλαγές). Φτάνει έτσι σε ένα λαχανόκηπο, όπου θα την σώσουν τρία χαρτιά της τράπουλας, ενώ η βασίλισσα  κούπα θα την προσκαλέσει σε μια παρτίδα κρίκετ (τα ομαδικά παιχνίδια του Υδροχόου). Μάλιστα, η βασίλισσα την προειδοποιεί αν δεν την αφήσει να κερδίσει θα της πάρει το κεφάλι. Στο παιχνίδι θεατές είναι ο τρελός καπελιέρης, ο γάτος Τσεζίρ, ο λαγός και το άσπρο κουνέλι που παίζει ένα σκοπό με την τρομπέτα του (η αγάπη του Υδροχόου για την Μουσική).  Στην αναμέτρηση που ακολουθεί, η μικρή Αλίκη κερδίζει τη βασίλισσα κούπα η οποία διατάζει να την πιάσουν και να την αποκεφαλίσουν. Μια τρελή καταδίωξη αρχίζει, που τελειώνει όταν η Αλίκη νιώθει το χεράκι της αδελφής της να την ξυπνάει από το όνειρο που έβλεπε εκείνο το απόγευμα στην εξοχή. Τι είδους όνειρο ήταν αυτό που είδε εκείνο το απόγευμα η Αλίκη;; Η χώρα των θαυμάτων είναι ένα αποκύημα, ένα όνειρο, ένα παιχνίδι του εγκεφάλου ή μια πραγματική εμπειρία;;

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΛΟΥΙΣ ΚΑΡΟΛ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ

Ήταν στις 4 Ιουλίου του 1862 όταν ο αιδεσιμότατος Τσαρλς Ντότζον εκείνο το ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα βγήκε βαρκάδα στη λίμνη με τις τρείς κόρες του φίλου του, πρύτανη στο κολέγιο, τον Χένρι Λίντελ. Ο Ντότζον, που εκτός από κληρικός υπήρξε συγγραφέας, μαθηματικός ποιητής και φωτογράφος, εκείνο το απόγευμα δέχθηκε να πει ένα παραμύθι στα τρία κορίτσια, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μεγάλη συμπάθειά του, η δεκάχρονη Αλίς Λίντελ.  Οι τρείς αδελφές ξετρελάθηκαν με την ιστορία που με τόσο γοητευτικό λόγο τους διηγήθηκε ο Ντότζον και η μικρή τότε Αλίκη του ζήτησε να της γράψει το παραμύθι.  Στις 26 Νοεμβρίου του 1864 ο Ντότζον χάρισε στην Αλίκη το χειρόγραφό του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σαν χριστουγεννιάτικο δώρο, ενώ έδωσε κι ένα αντίγραφο σε ένα φίλο του, τον Τζορτζ Μακντόναλντ, ο οποίος άμεσα του ζήτησε να το εκδώσει. Ένα χρόνο αργότερα, ο Ντότζον με το ψευδώνυμο Λούις Κάρολ υπογράφει την πρώτη έκδοση του παραμυθιού. Το παραμύθι του Κάρολ μετράει μέχρι τις ημέρες μας πάνω από εκατό επανεκδόσεις ενώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Ο Ντότζον αποτελεί ένα σύγχρονο προφήτη: στο διαχρονικό έργο του, ως αέναος Υδροχόος “παντρεύει” τον πραγματικό κόσμο με εκείνο των θαυμάτων, χωρίς ποτέ να αμφισβητήσει την ύπαρξη του δεύτερου!! Όλα κινούνται στα όρια της φαντασίας, χωρίς να οριοθετούνται από αυτήν. Η τρέλα, ο φόβος, το θάρρος γίνονται έμπνευση, τέχνη, και τελικά ελευθερία. Την ελευθερία που αποτελεί το πρώτο ιδανικό για τον Υδροχόο, που απεχθάνεται κάθε είδους συμβιβασμό. Η Αλίκη είμαστε εμείς, αυτό που πρέπει να γίνουμε εμείς: ελεύθεροι με οποιοδήποτε τίμημα!!

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον Ντότζον για παιδεραστία, θεωρώντας ότι έτρεφε πλατωνικό έρωτα για την κόρη του φίλου του, αφού έδωσε το όνομά της στην ηρωίδα του παραμυθιού του. Το γεγονός ότι ο Ντότζον τραύλιζε και μπορούσε να μιλάει κανονικά μόνο με τα παιδιά, ενέτεινε τις υποψίες των κουτσομπόληδων της εποχής του. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 100 χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το 1996 η Κάρολιν Λιτς βρήκε το ημερολόγιο του Ντότζον όπου αναφερόταν ότι ο συγγραφέας ήταν ερωτευμένος με την κουβερνάντα των τριών κοριτσιών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αδελφή της Αλίς, η 15χρονη Λορίνα, έτρεφε κρυφό έρωτα για τον αιδεσιμότατο με αποτέλεσμα ο φίλος του Χένρι Λίντελ να κόψει τις σχέσεις της οικογένειάς του μαζί του!!

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ “ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ”

Πρόκειται για μια ψυχική νόσο που “ανακαλύφθηκε” και κατονομάστηκε το 1955 από τον ψυχίατρο Τζον Τοντ στο Γιόρκσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναφέρεται στα συμπτώματα μιας κατάστασης όπου ο ασθενής πάσχει από ημικρανίες ενώ ταυτόχρονα χάνει την πραγματική αίσθηση των πραγμάτων, ακόμα και του σώματός του που συχνά το βλέπει να συρρικνώνεται ή να γιγαντώνεται.  Καμία βλάβη στον εγκέφαλο δεν δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά, ενώ γενικότερα η κλινική κατάσταση ήταν κανονικότατη. Πρόκειται για ένα είδος ψύχωσης που προσβάλλει κυρίως παιδιά 6-10 ετών. Κύριος υπαίτιος για το σύνδρομο της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» θεωρείται η έλλειψη ύπνου και δευτερευόντως η διαβίωση με άτομα που κάνουν χρήση ψυχοτρόπων ουσιών ή μένουν σε περιοχές που περνούν μεγάλες ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ).

Διαβάζοντας την “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” ίσως ταυτιστήκατε με κάποιον από τους πρωταγωνιστές ή σας έκανε εντύπωση ένα από τα στοιχεία του παραμυθιού. Διαβάστε λοιπόν τι σημαίνει η επιλογή σας!!

Αν σας έκανε εντύπωση:

Η Αλίκη:

Κάπου μέσα σας νιώθετε να βαλτώνετε στην καθημερινότητα. Επιθυμείτε σφόδρα να ξεφύγετε από αυτήν -ή από ανθρώπους που σας καταπιέζουν- πληρώνοντας οποιοδήποτε αντίτιμο. Εκείνο που έχετε περισσότερη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι ένα πραγματικό ή διανοητικό ταξιδάκι. Ένα καλό βιβλίο θα σας ταξιδέψει ανέξοδα σχεδόν, γι αυτό καλά θα κάνετε να επιλέξετε ρωτώντας φίλους σας «βιβλιοφάγους». Φυσικά, αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, ένα ταξίδι ζωής θα καλύψει το κενό που κατά καιρούς νιώθετε να κυριεύει την ψυχή σας.

Το άσπρο κουνέλι:

Αποτελεί τον ….ταχύτερο πρωταγωνιστή του παραμυθιού. Όλοι και όλες λίγο-πολύ λατρεύουμε τα μικρά αυτά πλάσματα που αποτελούν και το δώρο του Πάσχα σε ζωντανές και σοκολατένιες εκδόσεις. Αν έχετε ως πρότυπο το λευκό κουνέλι, τότε αυτή την εποχή σας συμβαίνουν δύο τινά: Πρώτο σας λείπει η τρυφερότητα, το χάδι, η συντροφικότητα. Δώστε προτεραιότητα στην εξεύρεση της αδελφής ψυχής και όταν την βρείτε μην την καταπιέσετε για να μην εξαφανιστεί τρέχοντας. Δεύτερη εκδοχή είναι ότι τρέχετε πίσω από τις καταστάσεις που τρέχουν κι αυτές με αποτέλεσμα να χάνεστε μέσα στο άγχος. Χαλαρώστε!!

Ο τρελός καπελιέρης:

Ναι!! έχετε αποφασίσει να το ρίξετε στην τρέλα ή να κάνετε τον τρελό!! Οι παράλογες απαιτήσεις της εποχής, σας έκαναν να επιλέξετε έναν ήρωα που χωρίς να έχει τον πιο ενεργό ρόλο στο παραμύθι, μάλλον σας έκανε εντύπωση το επίθετο και το όνομά του. Θέλετε να «φορτώσετε ευθύνες και καθήκοντα στον κόκορα» και να αναπνεύστε ελεύθερα. Κανείς δεν σας δίνει άδικο, και όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και στην καλή ζωή. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε πλουσιοπάροχα όπως επιθυμείτε, τουλάχιστον κάντε παρέα με ευχάριστους ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με εσάς.

Τα “μαγικά στοιχεία”: Το φίλτρο “πιες με”, το καρότο, το μαγικό μανιτάρι:

Αν σας έκανε εντύπωση ένα από τα “μαγικά στοιχεία” του παραμυθιού ή ακόμα και όλα μαζί, τότε ετοιμαστείτε να διαβάσετε και μια μεγάλη αλήθεια: Η ζωή σας βρίσκεται στα χέρια σας, απλά δεν το έχετε ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως. Διαθέτετε ένα σωρό από ιδιότητες και ικανότητες που σπάνια τις χρησιμοποιείτε, είτε γιατί φοβάστε, είτε γιατί απλά ….βαριέστε. Μάθετε λοιπόν, ότι το μέλλον μας το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Κανένας δεν είναι τόσο ικανός ώστε να σας βάλει στον δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία ή στην επιτυχία (ανάλογα με την περίπτωσή σας). Δοκιμάστε ξεκινώντας με γερές δόσεις ενδοσκόπησης και επανάκτησης της αυτοπεποίθησης σας. Θα διαπιστώσετε ότι τα ….μαγικά σας κόλπα έχουν μαγικά αποτελέσματα!!

Η βασίλισσα-κούπα:

Πρόκειται για τον “δυνάστη” του παραμυθιού. Έχει όλη τη δύναμη στα χέρια του και μπορεί να αλλάξει τα πάντα με τη δύναμη της εξουσίας. Εάν αυτή είναι η επιλογή σας, αυτόματα δεν σημαίνει ότι κι εσείς με τη σειρά σας ασκείτε εξουσία ή καταδυναστεύετε τους άλλους. Ωστόσο κάτι δεν πάει καλά μέσα σας, αφού μάλλον είστε μπερδεμένοι. Ο υλικός και ο πνευματικός κόσμος σας ταλαιπωρούν. Η επιθυμία σας να αποκτήσετε αγαθά που επιθυμείτε διακαώς έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική σας κατάσταση ή ακόμα και με τις τύψεις που μπορεί να νιώθετε όταν εσείς έχετε και οι άλλοι υποφέρουν. Η προσφορά και η δίκαιη μεταχείριση των άλλων θα επαναφέρουν την ισορροπία που χρειάζεται ο ψυχικός σας κόσμος.

Από τον Γιώργο ΜατσάγγοOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!