Οι επικίνδυνες ηλικίες


Ο ανθρώπινος κύκλος ζωής έχει καμπές που σε γενικές γραμμές είναι για όλους ίδιες. Και μάλιστα έχουν επισημανθεί από όλες τις κοινωνίες.

Έχουμε το πέρασμα στα 12, που σχετίζεται με την εφηβεία και την επιστροφή του Δία, την ενηλικίωση των 18 που σχετίζεται με τον Ουρανό, αλλά ο κύριος δείκτης «επικίνδυνων ηλικιών» είναι ο Κρόνος, ο μεγάλος διδάσκαλος.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει ότι υπάρχει μια τέτοια ηλικία, επικίνδυνη και κρίσιμη. Αν ναι, δεν πρέπει να έχετε διαβάσει πολλά διηγήματα, μυθιστορήματα, ή δημοφιλή περιοδικά ψυχολογίας, αλλιώς θα γνωρίζατε για τόσο μεγάλο μέρος αυτής της λογοτεχνίας, διανοούμενοι και συγγραφείς ανησυχούν για το τι συμβαίνει στον ήρωα ή ηρωίδα, όταν αυτός ή αυτή διασχίζει την μυθική γραμμή στη μέση της ζωής.

Μια γυναίκα κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη, ανακαλύπτει ότι η νεότητα είναι φευγαλέα, ότι έχει βιώσει τόσα λίγα, ότι πραγματικά έχει να περιμένει πάντα, για κάτι, κάποιον, περιμένει κάποιος να κάνει κάτι γι ‘αυτήν, για να διαλύσει τους φόβους της, τις αντιστάσεις της, το τακτοποιημένο μικρό διαμερίσματα μέσα στην οποία έχτισε ένα ωραίο σπίτι, μια όμορφη οικογένεια, έναν καλό σύζυγο, από όπου όμως λείπει το νόημα.

Φαίνεται να παίρνει πολύ χρόνο για τους περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ζήσει στο τακτοποιημένο μικρό διαμέρισμα, ή ίσως ακόμη και μεγάλα και πολυτελή διαμερίσματα, και στην πραγματικότητα ότι έχουν παγιδευτεί σε αυτά. Είναι, ούτως ειπείν, σε μια αποτελμάτωση.

Ο φόβος της αλλαγής

Η αλλαγή, μικρή ή μεγάλη μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αλλά τα ανθρώπινα όντα έχουν τέτοια σύσταση ώστε να είναι βαθιά φοβισμένα για όποια αλλαγή. Προσκολλώνται σε ό, τι φαίνεται να τους υπόσχεται ασφάλεια, είτε πρόκειται για την οικονομική, πνευματική ή συναισθηματική ασφάλεια.

Ωστόσο, κατά τις ώρες που αρχίζει ή τελειώνει κάποια βαθιά ριζωμένη διαδικασία της βιολογικής και ψυχολογικής ανάπτυξης, η διαταραχή αυτή δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας, όπως ήταν, οποιαδήποτε τάση για αλλαγή βρίσκει αντίσταση και το άτομο είναι ικανοποιημένο με τα πράγματα όπως είναι, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είναι καλά.

Στη συνέχεια, δύο πράγματα συμβαίνουν, συχνά ταυτόχρονα. Αντιλαμβανόμαστε ότι, κατά κάποιο τρόπο, ότι αυτές οι συμβατικές δομές της ζωής μας, μας έχουν παρασύρει και να μας καταβάλουν.

Και από την άλλη ανατέλλει, έστω και δειλά, η ανάγκη για αλλαγή, που μπορεί αρχικά να έχει την μορφή τρομερής απογοήτευσης, αναγκαίο στάδιο για να εξεγερθούμε απέναντι στην συνήθεια.Αυτή η δυσαρέσκεια μπορεί να προκληθεί από ό, τι έχουμε κάνει, ή παραλείψαμε να ολοκληρώσουμε -ή από ό, τι άλλοι, στενά γύρω μας, έχουν κάνει ή δεν κάνει.

Πώς ο Κρόνος μας βοηθά

Όταν μιλάμε το status quo οι αστρολόγοι με τη μία λένε: “Αχ, ο Κρόνος.” Ο γέρο – Κρόνος συνήθως φέρει την ευθύνη όταν το status quo είναι θαμπό. Αλλά δεν είναι αρκετά δίκαιο αυτό.

Ο Κρόνος απλά σας βοηθά να οργανώσετε τη ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ακριβώς ότι με αυτόν τον τρόπο θέλετε και μπορείτε να ολοκληρώσετε με επιτυχία το πεπρωμένο σας.

Ο Κρόνος σας δίνει το χαρτόνι και την κόλλα, το τσιμέντο και τα ξύλινα δοκάρια για να χτίσετε τη ζωή σας. Αν έχετε παραδώσει αυτά τα εργαλεία του Κρόνου σε κάποιον άλλο, επειδή είστε κουρασμένοι ή δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας, αυτό δεν είναι σφάλμα του Κρόνου.

Η άνοδος της Απογοήτευσης

Συμβαίνει συχνά να χτίζετε τα διαμερίσματα της καθημερινής ύπαρξης σας πάρα πολύ στενά, πολύ μονότονα ή καταπιεστικά. Μπορεί να μην υπάρχει ποικιλία σε αυτά, σχεδόν καθόλου παράθυρα για το φως.

Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε το σπίτι σαν στρατώνα. Η επιθυμία σας για αυτο-έκφραση αισθάνεται καταπνίγεται. Η απογοήτευση διαποτίζει όλες τις σκέψεις σας, αν είστε αρκετά ώριμοι για να το παραδεχτείτε.

Τα διαμερίσματα του σπιτιού σας, η ζωή μπορεί να είναι μεγαλοπρεπής και γεμίζουν με όλα τα είδη του πλούτου: ψυχολογική, πολιτιστική και πνευματική αφθονία. Ωστόσο, νιώθετε ανήμποροι να χρησιμοποιήσετε αυτά τα περιεχόμενα.

Ο σκοπός για τον οποίο αυτά τα περιεχόμενα έχουν συγκεντρωθεί δεν σημαίνει πολλά να σας, ή σας φοβίζει κάπως. Μετά από μια δοκιμή ή δύο, χάνετε το πραγματικό ενδιαφέρον σας τόσο για το περιεχόμενο όσο και το σκοπό, ή έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές σας, θα κρατήσετε τον εαυτό σας ανήσυχα μακρινό.

Εδώ έρχεται ο Κρόνος και μέσα από προκλήσεις και δυσκολίες κάνει προφανές αυτό που υπάρχει υπόγεια, την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια. Δύο περιόδους της ζωής ξεχωρίζουμε ως πολύ πιθανές να σημάνουν κίνδυνο για τις γυναίκες, και μια τρίτη είναι συνήθως πιο οδυνηρή για το αρσενικό φύλο.

Η πρώτη περίοδος έρχεται σε περίπου τριάντα, η δεύτερη, περίπου 42-45, ή μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα υπό ειδικές συνθήκες. Το τρίτο έρχεται μεταξύ των ηλικιών πενήντα έξι και πενήντα εννέα ετών. Αν νιώσετε σε αυτές τις ηλικίες ότι η ζωή σας έχει πάρει λάθος δρόμο, κινητοποιηθείτε και δράστε, ο Κρόνος θα σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο σας.Oroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!