Κύκλοι Δία/Κρόνου και εκπαίδευση


Μπορεί οι κύκλοι του Δία και του Κρόνου να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα τους μαθητές του σχολείου και την ανάπτυξη εμπόδια τους;

Ο μέγας ερευνητής Alex Trenoweth εξηγεί τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γνώση των αστρολογικών παραμέτρων των συλλογικών πλανητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Φανταστείτε αυτά τα σενάρια:

Είστε ένας δάσκαλος σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είστε αντιμέτωπος με τη χειρότερη τάξη στο σχολείο, δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να κάνετε τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το μάθημα. Ακόμα πιο ειδικά, φανταστείτε ότι παίρνετε την πρώτη γυμνασίου. Κάτι το ιδιαίτερο έχει αυτή η τάξη, έτσι δεν είναι;

Σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα φαίνεται να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, που όμως φαίνεται απροσδιόριστο. Ενώ η συλλογική γνώση τόσων χιλιάδων ετών έχει καθορίσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακριβώς με βάση τους συλλογικούς πλανήτες και μην σας κάνει καθόλου έκπληξη αυτό, σήμερα έχουμε πάψει να τους λαμβάνουμε υπόψη μας, κάνοντας απανωτά εκπαιδευτικά λάθη. Ας μην ξεχνάμε ότι η εκπαίδευση δεν είναι στείρα γνώση, είναι και μια διαδικασία ενηλικίωσης.

Αλλά υπάρχει πραγματικά τίποτα που μπορεί να γίνει για να διευκολύνει αυτή τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή;

Μπορούν οι αστρολόγοι να επωφεληθούν από τις γνώσεις τους για τους ρόλους του Δία και του Κρόνου στην ανθρώπινη ανάπτυξη και να τους χρησιμοποιήσουν επωφελώς; Με στρατηγικές παρεμβάσεις για να διευκολυνθεί η διαδικασία του να μεγαλώνεις;

Οι κύκλοι του Δία και του Κρόνου

Ο Δίας κάνει σημαντικές όψει με την γενέθλια θέση του (με τετράγωνο, ή αντίθεση ή σύνοδο) περίπου κάθε τρία χρόνια. Στην ηλικία των 3, κατά την τελευταία φάση του τετραγώνου του Δία, η εκπαίδευση τουαλέτας και τη γλωσσική ανάπτυξη σημαίνει ένα παιδί είναι σε θέση, με τη βοήθεια από τους γονείς του, να επεκτείνει τους κοινωνικούς κύκλους του μέσα από τα ταξίδια και να παίξει.

Στην ηλικία των 6, η πρώτη αντίθεση, μπορεί να φέρει εύκολα την μηχανική εκμάθηση των γραμμάτων και των ήχων, και αν φοιτά σε σχολείο, θα έχει ενθαρρυνθεί να κάνει αυτό το άλμα βάζοντας αυτούς τους ήχους και τα γράμματα για να σχηματίσουν λέξεις. Μέχρι την ηλικία των 9, με τη φάση διάλυσης στο τετράγωνο Δία/γενέθλιου Δία, είναι σε θέση το παιδί να παρουσιάσει και να υποστηρίζει τις πεποιθήσεις του και το ίδιο καταλαβαίνει επίσης τη διαφορά ανάμεσα σε μια «πραγματική» απειλή, όπως η απαγωγή, και μια «φανταστική» απειλή, όπως ξωτικά και δράκους.

Είναι στην πρώτη επιστροφή του Δία, περίπου την ηλικία των 11-12, που τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν πολύ ενδιαφέρον.

Στην ηλικία των 11-12, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που έχει συντεταγμένη εκπαίδευση υπάρχει συνήθως μια μετάβαση σε ένα μεγαλύτερο σχολείο: οι μαθητές ενώνονται με τα παιδιά από διάφορα σχολεία που μπορεί να έχουν διαφορετικές θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, παίρνουν περισσότερα μαθήματα με διαφορετικούς καθηγητές, αποκτούν νέα ενδιαφέροντα και, κατά συνέπεια, και «συμπτωματικά» διευρύνουν τους ορίζοντές-ακριβώς όπως ένας αστρολόγος θα περίμενε σε οποιαδήποτε επιστροφή Δία.

Θα αναπτυχθούν σωματικά αλματωδώς. Νέα πλαίσια νευρικών οδών σχηματίζονται καθώς οι ορμόνες απελευθερώνονται.

Πολλοί εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα περιγράφουν τα χρόνια μετά την πρώτη επιστροφή του Δία ως προκλητική. Συνήθως παραμένει μια δύσκολη περίοδος μέχρι την πρώτη αντίθεση που επιφέρει ο Κρόνος περίπου στην ηλικία των 14, όταν προκύψει ένα εντελώς νέο σύνολο από δυσκολίες.

Ναι, αυτή η συνεχόμενη διασταύρωση Δία – Κρόνου μας περιμένει πολλές φορές στην ζωή μας και σηματοδοτεί πάντα εντελώς νέα μονοπάτια. Πριν αποφασίσετε ότι ένα παιδί είναι ανυπόφορο, ή αδιάφορο, ή εντελώς ασυμβίβαστο, δείτε με σοβαρότητα τους κύκλους Δία και Κρόνου που είναι πανανθρώπινοι και ορίζουν την ψυχική και πνευματική εξέλιξη με απότομα άλματα.



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!