Οι Δεσμοί της Σελήνης Μέρος 5ο: Και έζησαν αυτοί καλά…


Ο Βόρειος Δεσμός είναι κάτι το μυστηριώδες. Όλοι στρεφόμαστε προς αυτόν, αλλά χωρίς να μας υποχρεώνει. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να τον αγνοήσουν.

Ή μπορεί να μας νικάει σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις όψεις και την κατάσταση του υπόλοιπου αστρολογικού μας χάρτη. Ο Νότιος Δεσμός είναι κομμάτι του ορισμού μας, κομμάτι της συνειδητής μας γνώσης. Γνωρίζουμε τις ζωές και τους εαυτούς μας μέσα από τα φώτα του Νότιου Δεσμού.

Η αλληλεπίδρασή μας με την ίδια τη ζωή καθορίζεται από αυτόν. Οι προοπτικές του κόσμου φιλτράρονται από αυτόν. Είναι τόσο  βαθιά ριζωμένος στην ύπαρξή ας που δυσκολευόμαστε να ζήσουμε μία άλλη ζωή. Είναι εκπληκτικό που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε.

Ευτυχώς, οι Δεσμοί λειτουργούν σαν άξονας, και αυτό που καθορίζει το ένα άκρο του Δεσμού θα έχει συνέπειες στο άλλο. Στο τέλος, βαριόμαστε τα συνηθισμένα. Θέλουμε καινούριες εμπειρίες, καινούριες κατευθύνσεις, μία καινούρια προοπτική. Όλοι κάνουμε λάθη. Ξέρουμε πως κάτι λείπει.

Όταν ο Νότιος Δεσμός επηρεάζεται από μία όψη ή πρόοδο, αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, αλλά αυτό που δημιουργείται προέρχεται από την παλιά μας συνείδηση και τις παλιές μας συμπεριφορές –και σύντομα μαθαίνουμε πως χρειαζόμαστε προσαρμογή.

Μερικές φορές οι επαφές μας με το Νότιο Δεσμό είναι αρκετά βοηθητικές –άλλοι έρχονται στη ζωή μας για να μας βοηθήσουν, μαθαίνουμε κάποιο ταλέντο μας ή θυμόμαστε κάποιες γνώσεις που είχαμε ξεχάσει, μας κάνουν δώρα. Όμως, μερικές φορές, μας φέρνει περισσότερα από τα ίδια, και εκείνη τη στιγμή λέμε «αρκετά».

Οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι που ας οδηγούν στην άλλη πλευρά του άξονα. Οι Δεσμοί έχουν να κάνουν με τη δυναμική της Σελήνης, έτσι αντανακλούν τις δυναμικές των σχέσεων, ακόμα και αν δεν βρίσκονται σε Οίκους που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις.

Οι Δεσμοί έχουν να κάνουν με την εσωτερική δυναμική που αντανακλάται στις εξωτερικές μας σχέσεις με τον κόσμο. Ή, με απλά λόγια, το πώς ο εσωτερικός μας κόσμος αντανακλάται στον εξωτερικό.

Ο Νότιος Δεσμός έχει μεγάλη σχέση με τον ρομαντισμό. Οι άνθρωποι που είχαν επαφή με τον Νότιο Δεσμό μας συνήθως είναι πρώην εραστές, σύντροφοι, δάσκαλοι και περιστασιακά εχθροί. Όμως  παρά το ρόλο τους, οι σχέσεις μας με αυτούς, ενισχύουν και δυναμώνουν τη στάση του Νότιου Δεσμού.

Αυτό από μόνο του δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Αν η Αφροδίτη κάποιου σχηματίζει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, τότε οι αλληλεπιδράσεις μας μαζί του θα χρωματιστούν από την Αφροδίτη. Θα πιστέψουμε πως είναι παραδεισένιος, και θα έχουμε την ικανότητα να συγχωρούμε όλα του τα λάθη, επειδή η συνείδησή μας αιχμαλωτίζεται από την ενέργεια της Αφροδίτης.

Εκείνος θα δει, θα εκτιμήσει και θα ενθαρρύνει τα ταλέντα μέσα μας –ταλέντα που πολλές φορές δεν γνωρίζουμε πως έχουμε. Θα βγάλει προς τα έξω τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μας με λίγη προσπάθεια, μέσα από την αγάπη, την αρμονία και όλα τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης.

Όμως, το αν θα μπορέσει να μας αλλάξει, ή αν θα έχουμε το κίνητρο να χρησιμοποιήσουμε τα νέα μας ταλέντα ή όχι για να έρθουμε σε επαφή με τον Νότιο Δεσμό, εξαρτάται ολοκληρωτικά από εμάς.

Θα υπάρξουν προκλήσεις σε αυτή τη σχέση (όπως και σε κάθε σχέση) που θα τσιμπήσουν τον Βόρειο Δεσμό μας και ταυτόχρονα θα αλλάξουν τον Νότιο Δεσμό μας. Είμαστε ελεύθεροι να δεχτούμε αυτή τη πρόκληση ή όχι.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως αυτή η δεσμική καθοδήγηση δεν χρειάζεται να συμβεί με ένα πραγματικό άτομο στη ζωή μας. Μπορεί να συμβεί με έναν συγγραφέα, με έναν ηθοποιό ή με μία ιστορική μορφή, ή ακόμα με ένα γεγονός.

Οι επαφές του Βόρειου εσμού από το χάρτη ενός άλλου, είναι ιδιαίτερα έντονα αλλά διαφορετικές. Το αίσθημα της οικειότητας δεν υπάρχει για να μας προσφέρει άνεση. Στην πραγματικότητα, αυτή η πλανητική ενέργεια από το συγκεκριμένο άτομο θα φαίνεται ιδιαίτερα ξένη.

Οι επαφές με το Βόρειο Δεσμό συχνά συνοδεύονται με προσαρμογές και δυσκολίες και συνήθως δεν είναι εύκολη διαδρομή. Όμως, πολλές φορές φέρνουν κάτι καινούριο στη ζωή μας. Συνεχίζοντας με το παράδειγμα της Αφροδίτης, η Αφροδίτη ενός ανθρώπου σε επαφή με τον Βόρειο Δεσμό μας μπορεί να μας δείξει τρόπους αγάπης που δεν μας έχουν ξανασυμβεί ποτέ.

Θα μας εκτιμήσει για πράγματα που φαίνονται τελείως παράξενα σε εμάς. Ίσως φέρει καινούρια πράγματα στη ζωή μας που θα μάθουμε να αγαπάμε, πράγματα που θα επεκτείνουν τον περιορισμένο μας ορίζοντα. Μπορεί να μας εμπνεύσει μέσα από την αγάπη του, να γίνουμε ένα τελείως διαφορετικό άτομο.

Να γίνουμε κάποιοι με διαφορετικές αντιδράσεις, διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικές αξίες. Θα μας οδηγήσει έξω από ότι ζούσαμε μέχρι τώρα. Ο Βόρειος Δεσμός, όταν επηρεάζεται, έχει τέτοιου είδους δύναμη. Να αλλάξουμε ολοκληρωτικά.

Δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερα να αφήσουμε τον Νότιο Δεσμό όσο χρειαζόμαστε να ανοίξουμε τον δρόμο στο Βόρειο. Λέγεται πως αυτά τα δύο πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία, αλλά η «ισορροπία» είναι μία από τις λέξεις που οι αστρολόγοι χρησιμοποιούν πολύ επιπόλαια.

Όπως κάθε Ζυγός θα σας έλεγε, μία ζυγαριά δεν είναι ποτέ απόλυτα σταθερή. Κάτι το μικρό μπορεί να γύρει τη ζυγαριά από τη μία ή την άλλη πλευρά. Και συχνά, ειδικά στην αρχή όταν είμαστε νέοι, κολλάμε απεγνωσμένα στον Νότιο Δεσμό, διότι εκεί βρίσκεται η ασφάλειά μας.

Στην πραγματικότητα, είναι σπάνιο να βρείτε ανθρώπους που έχουν προσεγγίσει τους Βόρειους Δεσμούς με αυτοπεποίθηση πριν τα 37 και κάτι. Ξοδεύουμε τον πρώτο δεσμικό κύκλο απομονώνοντας τον Νότιο Δεσμό και κολλάμε πάνω του. Μόλις φτάσουμε στα 37 αισθανόμαστε πως χρειαζόμαστε κάτι καινούριο.

Όμως, αυτό το κάτι καινούριο συχνά είναι γεμάτο δυσκολίες. Η δεύτερη δεσμική επιστροφή μπορεί να είναι επικίνδυνη. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν κρίσεις αυτή τη περίοδο –σοβαρές κρίσεις που τους αναγκάζουν να ανεβάσουν τις δυνάμεις τους λόγω μίας άγνωστης πτυχής του εαυτού τους. Εκεί η ζωή μπορεί να αλλάξει είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Συμβαίνουν και καλά πράγματα με την δεσμική επιστροφή –αλλά είναι πράγματα που αναποδογυρίζουν τη ζωή μας και αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι γίνονται διάσημοι στα 37.

Βγάζει απόλυτο νόημα, αν σκεφτούμε τον τρόπο που η φήμη, η πραγματική φήμη, μας αναγκάζει να κάνουμε τα πάντα διαφορετικά και να σχετιζόμαστε με τον κόσμο με τελείως διαφορετικούς τρόπους, όσο προσγειωμένοι και αν είμαστε.

Αν κάτι συμβεί στην δεσμική επιστροφή, διαπερνά τη ψυχή ας και μας αναγκάζει να ανοίξουμε τη συνείδησή μας, είτε είναι γάμος, διαζύγιο, είτε επιτυχία ή αποτυχία. Ποτέ δεν θα είναι όσο εύκολο φαίνεται, όπως συμβαίνει με τον Κρόνο.

Αν μετακομίσουμε σε μία πόλη, ή κάνουμε παιδί στην δεύτερη δεσμική επιστροφή, αυτό το γεγονός θα μας επηρεάσει βαθύτερα από όσο θα το συνειδητοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή.

Τα γεγονότα στην επιστροφή του Κρόνου και τα γεγονότα στην δεσμική επιστροφή είναι τελείως διαφορετικά και μας μαθαίνουν διαφορετικά μαθήματα. Ο Κρόνος έχει να κάνει με το να αρπάξουμε τη ζωή με έναν ώριμο τρόπο.

Η κρίση των Δεσμών έχει να κάνει με την ανάγκη να αλλάξουμε τα θεμέλια του τρόπου που δημιουργούμε τη ζωή μέσα από τη συνείδησή μας.

Μετά τη δεύτερη Δεσμική επιστροφή, που έρχεται γρήγορα-γρήγορα μετά από την τρίτη επιστροφή του Δία, συχνά αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που δεν είναι μόνο καινούρια και εντελώς άγνωστα για εμάς, αλλά φοβόμαστε πως δεν είμαστε και έτοιμοι για αυτά.

Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και συχνά νιώθουμε πως πρέπει, αλλά τα γεγονότα γύρω από τη Δεσμική επιστροφή μας έχουν αφήσει φοβισμένους και χωρίς να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε, και συχνά πέφτουμε κάπου.

Τα γεγονότα γύρω από τη Δεσμική επιστροφή κατακτώνται εσωτερικά –μπορούμε να νιώσουμε την ανάγκη πως πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας, το μυαλό μας, και δεν μπορούμε. Μερικές φορές ακολουθούμε καινούριες κατευθύνσεις, τις περισσότερες φορές από απόγνωση, και δεν μας βοηθούν χωρίς να ξέρουμε το γιατί.

Υπάρχει αρκετός φόβος στη μέση, και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Αυτός ο φόβος δεν είναι συγκεκριμένος. Απλά έχουμε την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που ζούμε, με τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον κόσμο, και δεν ξέρουμε τι είναι αυτό. Αρκετά διαφορετικά δηλαδή από την επιστροφή του Κρόνου.

Η επιστροφή του Κρόνου, φέρνει επίσης φόβο, αλλά δίνει έμφαση στις υποχρεώσεις και στο να κάνουμε το σωστό. Ο Κρόνος επιμένει να ζήσουμε τη ζωή μας πρακτικά, και συχνά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για να συνεχίσουμε.

Η επιστροφή του Κρόνου δεν μας επιτρέπει να αποχωρήσουμε. Σε αντίθεση με τη Δεσμική επιστροφή. Συχνά υπάρχει το αίσθημα πως δεν ανταποκρινόμαστε στις ίδιες μας τις προσδοκίες.

Πως δεν είμαστε αρκετά επικεντρωμένοι στην ανάπτυξή μας. Ίσως επίσης νιώσουμε την ανάγκη να τα παρατήσουμε. Η αντίδρασή μας στη κατεύθυνση του Βόρειου Δεσμού αυτή τη περίοδο, εξαρτάται από τις όψεις του Βόρειου Δεσμού καθώς και το κυβερνήτη του σημείου που βρίσκεται.

Ο κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού, πάντα θα έχει την ικανότητα να μας βοηθήσει, και πάντα μας δείχνει τι πρέπει να γίνουμε, αλλά όταν ο κυβερνήτης δεν έχει θετικές όψεις, τα μαθήματά μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, και ίσως να μην έχουμε τη θέληση να τα μάθουμε, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε τη πλάτη μας στην ίδια μας τη πρόοδο και σε αυτή τη διαδικασία.

Ίσως διαλέξουμε να αποδράσουμε, αλλά τα μαθήματα των Δεσμών, θα έρθουν και πάλι να μας χτυπήσουν τη πόρτα μέσα από διελεύσεις και προόδους, και κάθε χτύπο που εμείς αγνοούμε, θα γίνονται ακόμα πιο σκληροί και επίμονοι.

Το πιο δύσκολο πράγμα για την κατεύθυνση του Βόρειου Δεσμού, ακόμα και αν το δούμε, είναι πως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι μπλοκαρισμένος. Συχνά ο κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού δουλεύει με έναν τρόπο που ολοκληρωτικά στο υποσυνείδητο.

Μας δείχνει τα μεγαλύτερα τυφλά μας σημεία και τις παραπλανήσεις, καθώς και το σημείο που μπορούμε να εφαρμόσουμε την πνευματική μας ανάπτυξη. Αν ένα σύνολο πλανητών στον Βόρειο Δεσμό μας πιέζουν μέσα στην συνείδηση, η πρόσβαση στον Βόρειο Δεσμό γίνεται ευκολότερη, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα συνειδητή.

Για τους περισσότερους, η ενέργεια του Βόρειου Δεσμού μπορεί να δαμαστεί μόνο μέσω της συνείδησης, του ενστίκτου, της δοκιμασίας και του λάθους. Όσο περισσότερο γνωρίζουμε συνειδητά που πρέπει να φτάσουμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι το ταξίδι.

Ο κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού μπορεί να είναι ένα ευγενικό άστρο που πρέπει να ακολουθήσουμε, αρκεί να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην τα παρατήσουμε στη διαδρομή.

Και πάντα, πρέπει να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει τέλος στην αλληλεπίδραση με τους Δεσμούς, όπως επίσης πως δεν υπάρχει τέλος στην πνευματική ανακάλυψη.

Οι ανταμοιβές για αυτή τη μάχη είναι πολλές. Ο Βόρειος Δεσμός όταν κατακτηθεί, κρατά το μεγαλύτερο δώρο –τη πνευματική δύναμη και την ενσωμάτωση στη συνειδητότητα που δεν μπορεί να αλλαχθεί ή να καταστραφεί από το οτιδήποτε στον εξωτερικό κόσμο.

Χτίζουμε μία γέφυρα που δεν μπορεί να πέσει ανάμεσα στην εσωτερική μας συνείδηση και στην εξωτερική μας πραγματικότητα, έτσι ώστε το μυαλό, η ψυχή και η ζωή μας να ενσωματωθούν μεταξύ τους ολοκληρωτικά. Γινόμαστε ένα με τον κόσμο, χωρίς να ζούμε κάτω από το φόβο του χωρισμού. Έτσι, γινόμαστε ολοκληρωτικά οι εαυτοί μας.Oroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σελήνη στον Τοξότη

In category Σελήνη

Πότε ο άνθρωπος έχει ως μόνη του έννοια την ελευθερία του; Όταν η Σελήνη είναι στον ...

Η Σελήνη στον Καρκίνο

In category Σελήνη

Κάθε φορά  μέσα στον μηνιαίο της κύκλο, Η Σελήνη περνάει και σε ένα άλλο ζώδιο, έχο ...

Σελήνη στους Διδύμους

In category Σελήνη

Τι σηματοδοτεί το πέρασμα, κάθε μήνα της Σελήνης από τους Διδύμους; Ποιες ποιότητε ...

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω

In category Σελήνη

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω, Μεγεθύνει την πρακτικότητα και την λογική στην συ ...

Η Σελήνη στο ζώδιο του Κριού – Συναισθηματική εκκεντρικότητα

In category Σελήνη

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη , Καθοδηγεί τα συναισθήματα και το πώς αντιδ ...

Η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου –Συναισθηματικό πείσμα

In category Σελήνη

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη, Καθορίζει τα συναισθήματά σας και το πώς αντ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!