Το στίγμα της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη


Οι Δεσμοί της Σελήνης, η ίδια η Σελήνη και η Λίλιθ, το σκοτεινό φεγγάρι, είναι από τα πιο σημαντικά αστρολογικά ευρήματα ενός γενέθλιου χάρτη.

Ίσως να έχουν μεγαλύτερη αξία και από τον Ήλιο, δηλαδή το ζώδιο ενός ανθρώπου, αφού θα δώσουν τα κρυφά νοήματα, τις αποχρώσεις και τις «παγίδες» – αλλά και τις ευκαιρίες – που κρύβει το πεπρωμένο μας. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα από την παγκόσμια αστρολογική βιβλιογραφία.

Ο Lyndon Johnson, ο ιστορικός πρόεδρος των Η.Π.Α., στον γενέθλιο χάρτη του έχει Βόρειο Δεσμό στις 1 ° 41 του Καρκίνου και γενέθλια Σελήνη στις 9 ° 8 ‘ της Παρθένου, σε ένα πολύ υψηλό βόρειο γεωγραφικό πλάτος. Βασική σεληνιακή έμφαση σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν η οικοδόμηση νέων σχολών ή εξουσία ελέγχου πάνω στο περιβάλλον του.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτό την ύπαρξη του Δία,του Άρη, του Ήλιου,της Σελήνης και του Ερμή στον πρώτο Οίκο του και τον “Νέας Σελήνης” τύπο του προσωπικότητας, μπορεί να καταλάβει εύκολα το επίμονο και επεκτατικό εγώ του, την ανάγκη του για μεγαλείο- πρώτα απ ‘όλα στον εαυτό του – και, ως εκ τούτου, την ακραία ευαισθησία του στην κριτική. Γεννήθηκε στην αρχή ενός νέου κύκλου, με βάση τον εαυτό του, ενώ έθεσε την μοίρα του στην πυραμίδα της εξουσίας αι σε ένα ισχυρό κύμα της μοίρας.

Σε λεπτή αντίθεση με την κατάσταση της Σελήνης του Τζόνσον, βρίσκουμε την γενέθλια Σελήνη του Charles de Gaulle στο εγγύς μέγιστο νότιο γεωγραφικό πλάτος.

Η γαλλική αυτή ηγετική προσωπικότητα με τον αυταρχικό χαρακτήρα, είναι αυτό που είναι από την άποψη του παρελθόντος – το παρελθόν της χώρας του, ίσως και το δικό του (ως πνευματική οντότητα, ενδεχομένως, ενσαρκώθηκε και στο παρελθόν σε μια θέση της πολιτικής εξουσίας).

Δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί για την δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα σε αυτόν και στον λαό του. Έχει πάντα την αυτονόητη ταύτιση του με το μεγαλείο της Γαλλίας. Βλέπει τον εαυτό του και λειτουργεί ως μονάρχης και σωτήρας του λαού του.

Μπορεί να φαίνεται σαν να έχει, μέσα από τις δράσεις του, ένα φανταστικό εγώ, αλλά, σε μια πραγματική ανάλυση, είναι μια superpersonal μορφή – και έχει δύο ή τρεις φορές σώσει τη Γαλλία από το χάος.

Ο Λένιν είχε επίσης μια νότιου γεωγραφικού πλάτους Σελήνη, αλλά ο Στάλιν και ο Χρουστσόφ είχαν βόρειου γεωγραφικού πλάτους Σελήνη – και έτσι έχει η πλειοψηφία των εθνικών ηγετών που ζουν τώρα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να τους προσέχουμε, έχουν έντονα θέματα με την προσωπικότητά του.

Ο Βίσμαρκ, ιδρυτής της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, είχε μια νότιου γεωγραφικού πλάτους Σελήνη, αλλά η γενέθλια Σελήνη του Χίτλερ ήταν στο βόρειο γεωγραφικό πλάτος.

Ο μεγάλος μυστικιστής Hindu, ο Ραμακρίσνα, και ο εξίσου μεγάλος μαθητής του, ο Βιβεκανάντα, ο ιδρυτής της σύγχρονης Vedanta Σχολής, ήταν και οι δύο με τη Σελήνη σε ένα νότιο γεωγραφικό πλάτος, έτσι ήταν και ο Sri Aurobindo, ένας ηγέτης της ελεύθερης Ινδίας – γιόγκι, φιλόσοφος, ποιητής – αλλά ο Γκάντι είχε τη Σελήνη του στο βόρειο γεωγραφικό πλάτος.

Μια τέτοια σεληνιακή θέση είναι προφανώς μόνο μια ένδειξη από τα πολλά σημάδια, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε την επικράτηση του γενέθλιου Φεγγαριού στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη μεταξύ των ηγετών, κάτι που φαίνεται να φέρει όσους δεν έχουν τη θέση αυτή σε μια ειδική κατηγορία.

Πιστεύεται ότι ο παράγοντας του πλανητικού γεωγραφικού πλάτους έχει μελετηθεί πολύ λίγο και μπορεί να αποκαλύψει μια σπουδαία ατραπό ανάλυσης. Μια υπεροχή των πλανητών στο βόρειο ή το νότιο γεωγραφικό πλάτος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά σημαντική, και θα ανοίξουν πολύ δρόμοι της ψυχολογίας ή ακόμα και της παραψυχολογίας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!