Στράτος Τζώρτζογλου


Ταλέντο και γενναιοδωρία

Ο Στράτος Τζώρτζογλου είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, καθόλου τυχαίο που ο μεγάλος δάσκαλος του Ελληνικού θεάτρου Κάρολος Κουν τον ξεχώρισε αμέσως και τον έχρισε πρωταγωνιστή.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Εκτός όμως από το πηγαίο ταλέντο και την γοητεία του, ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Στράτο να ξεχωρίζει είναι η γενναιοδωρία του. Ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος του στο ζώδιο του Λέοντα μας λένε ότι είναι γεννημένος για να ξεχωρίζει, να λάμπει, να προστατεύει και να δίνει απεριόριστη αγάπη στους άλλους γύρω του.

Η Σελήνη του στον Σκορπιό τον έχει προικίσει με απίστευτη διαίσθηση, πάθος, ενώ, πίσω από τη φαινομενικά απόμακρη στάση του κρύβεται μια πολύ ευαίσθητη ψυχή. Η όψη συνόδου που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα τον ώθησε να ψάξει πολύ βαθιά μέσα του και να ξεριζώσει από πολύ νωρίς φόβους και παγιωμένες πεποιθήσεις οι οποίες θα βάζαν φρένο στην εξέλιξη του.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η Σελήνη του Στράτου με τον Ωροσκόπο λέει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι την ζωή και τις αποφάσεις της θα της καθορίζει το συναίσθημα και όχι η ψυχρή λογική.

Η όψη τριγώνου που σχηματίζει η σύνοδος του Ποσειδώνα και της Σελήνης με τον Κρόνο, όχι μόνο δεν άφησαν τον Στράτο να επαναπαυτεί στο ταλέντο του , αλλά τον ώθησαν να δουλέψει πολύ σκληρά, και να είναι αυστηρός και ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους άλλους.

Η κινητήριος δύναμη στην ζωή του Στράτου είναι ο έρωτας, ο οποίος εξαιτίας της όψης συνόδου που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ουρανό τον ωθεί να ζητά με την σύντροφο του όχι μόνο να ζουν ένα ρομαντικό έρωτα αλλά να είναι φίλοι και να αντιμετωπίζουν μαζί με χιούμορ τις προκλήσεις της  καθημερινότητας.

Αυτό που επίσης όλοι συμφωνούν είναι ότι ο Στράτος, ήταν, και συνεχίζει να είναι ένας πολύ όμορφος άντρας, ο Άρης του στο Ζυγό είναι υπεύθυνος για την ομορφιά του, ενώ η όψη τριγώνου που σχηματίζει με τον Δία τον βοηθούν να παίρνει γρήγορες και αρκετές φορές ριψοκίνδυνες αποφάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές του βγαίνουν σε καλό, ενώ παράλληλα τον γεμίζει με απίστευτη ενέργεια την οποία διοχετεύει δημιουργικά μέσα από την υποκριτική.

Ένα από τα στοιχεία που κρατούν το Στράτο νέο και όμορφο, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, είναι η θετική στάση που κρατάει απέναντι στην ζωή, υπεύθυνη για αυτό είναι η όψη εξάγωνου που σχηματίζει ο Δίας με τον Ωροσκόπο του Στράτου, η οποία τον βοήθησε να βρεθεί δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους  και έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία.

Μια επιτυχία η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια τόσο μέσα από την τηλεόραση όσο και μέσα από το θέατρο, αφού ο Στράτος πάνω από όλα είναι ένας πιστός στρατιώτης της Τέχνης, και  εμείς του την ευχόμαστε ολόψυχα.

bf1a5553fab1d26ab4e48cb483dc0268

Με καρδιά μικρού παιδιού

Επειδή τον γνωρίζω από τότε που ήταν 17-18 ετών, και θέλω να πιστεύω πως τον ξέρω καλά, έχω να πω, πως ο Στράτος είναι αυτό που λέμε το αγνό, λαϊκό παιδί, που έγινε καλλιτέχνης και ποτέ, μα ποτέ, δεν εφησυχάζεται. Στην διάρκεια των χρόνων που περνάνε, τον βλέπω κάθε τόσο ανήσυχο να καταπιάνεται και με κάτι διαφορετικό. Πρωταγωνιστής από τα πρώτα του βήματα στο θέατρο Τέχνης, επί Καρόλου Κουν, στο σινεμά με Παντελή Βούλγαρη, στην τηλεόραση, δεν έχει διστάσει να βγει επί σκηνής να τραγουδήσει, ή να παίξει με εναλλακτικούς θιάσους σε υπόγεια, να πάει στην Νέα Υόρκη να κάνει μαθήματα και σεμινάρια, να σκηνοθετήσει…πάντα κάτι άλλο.

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

 1. Στράτο μου που σε πετυχαίνω;

Που θες να με πετύχεις με την καραντίνα; Στο σπίτι είμαι με το βιβλίο μου, σε πλήρη ηρεμία… (γέλια)

 1. Τι διαβάζεις;

Τόνους βιβλία και πολύ ετερόκλητα μεταξύ τους. Με όλο αυτόν τον εγκλεισμό την έχω καταβρεί…

tzortzoglou e1504016436662

 1. Είχαμε μιλήσει προ καραντίνας και μου είχες πει κάποια θεατρικά σου σχέδια, τώρα τι γίνεται;

Όλα ακυρώθηκαν, όλα πάνε για αργότερα και όλα.. «θα δούμε».

 

 1. Επειδή μιλάμε για το oroskopos.tv πρέπει να σε ρωτήσω αν πιστεύεις στην Αστρολογία ή αν έστω παρακολουθείς κάπως…

Δεν είναι θέμα αν πιστεύω, γιατί η αστρολογία είναι σοβαρό θέμα, είναι επιστήμη. Δεν παρακολουθώ τα ζώδια- αν αυτό εννοείς – αλλά έχω διαβάσει αστρολογία. Όχι βαθύ ψάξιμο, αλλά είμαι ενήμερος…

 1. Τον αστρολογικό σου χάρτη στον έχουν ξανακάνει;

Ναι, αλλά ούτε που θυμάμαι

 1. Λοιπόν η Πηνελόπη Παπουτσή, λέει πως οι πλανήτες σου δείχνουν ότι είσαι «πιστός στρατιώτης της τέχνης», ισχύει;

Απόλυτα. Συγχαρητήρια στην κ. Παπουτσή. Είμαι ένας άνθρωπος του οποίου η ελευθερία ορίζεται μέσα από την τέχνη για να καταλάβεις. Χωρίς να ενδιαφέρομαι για καριέρες και χρήματα. Το ταξίδι μ΄ ενδιαφέρει.

5997 tzortzoglou

 1. Σε γυρίζω πολλά χρόνια πίσω, τότε που κι’ εσύ ήσουν ένα νέο παιδί από συνοικία, και ξαφνικά βρέθηκες στο θέατρο Τέχνης. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε εκεί, θυμάσαι;

Οι προσευχές μου. Από μικρό παιδί προσευχόμουν να με οδηγήσει ο Θεός να βρω τον δρόμο μου. Να μου δώσει ένα σημάδι. Όταν είδα στην τηλεόραση τον Κάρολο Κουν σε μία συνέντευξη, είπα: «Σ’ αυτόν θα πάω». Κι’ αν δεν με πάρει, εγώ θα μείνω και θα καθαρίζω το θέατρο…

 1. Και βρέθηκες να έχεις δάσκαλο και σκηνοθέτη τον ίδιο τον Κάρολο Κουν. Πόσο ετών ήσουν τότε;

20 με 21 και καταλαβαίνεις πως ένιωσα όταν με πήραν στην σχολή και μετά, όταν άκουγα τον Κουν – που ήμουν ο τελευταίος του μαθητής πριν πεθάνει – να μου λέει ότι διαθέτω σπάνια αμεσότητα και αυθορμητισμό.

 1. Και ύστερα σε καλεί ο Βούλγαρης για να παίξεις στην «Φανέλα με τον Νο9», ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα. Ένα ρόλο που πολλοί ηθοποιοί θα «σκότωναν» για να τον πάρουν…Πως έγινε;

Ήρθε στον «Ήχο του όπλου» και με είδε ο Βούλγαρης. Πρωτοετής εγώ στην σχολή του θεάτρου Τέχνης και πρωταγωνιστής! Του άρεσα. Με ρώτησε, μπάλα παίζεις; Παίζω του είπα. Αλλά μετά όταν κάναμε την ταινία μου εξομολογήθηκε ότι δεν με πήρε για τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες, αλλά γιατί στο βλέμμα μου είδε τον ήρωα της ταινίας. Το παιδί από την συνοικία. Ταμπούρια, Πειραιάς, λιμάνι…

1S M

 1. Για να έρθουμε στο σήμερα, πέρσι παντρεύτηκες για δεύτερη φορά. Πόσα χρόνια μετά από τον πρώτο σου γάμο;

Παντρεύτηκα το 1988 πρώτη φορά, άρα ο δεύτερος γάμος μου έγινε 30 χρόνια μετά

 1. Την Σοφία, την δεύτερη σύζυγο σου, πως την γνώρισες;

Στην Θεσσαλονίκη σε ένα φιλανθρωπικό gala. Ήταν μοντέλο και την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά…

Sofia Mariola 6

 1. Όλοι σε χαρήκαμε στον γάμο σου, που τον έκανες στην Κρήτη με παραδοσιακό τρόπο, και που σε συνόδεψε ο γιός σου, ο Αλκιβιάδης. Σκοπεύεις να ξανακάνεις παιδί;

Γιατί όχι; Και οι δυο μας το θέλουμε, αν θέλει κι ο Θεός… θα γίνει.

 1. Όταν μιλήσαμε προ καιρού μου είχες πει πως ο Αλκιβιάδης σπουδάζει σκηνοθεσία στην Νέα Υόρκη, ισχύει;

Φυσικά, σκηνοθέτησε και την πρώτη του μικρού μήκους ταινία για την οποία βραβεύτηκε κιόλας. Είναι πολύ συγκροτημένο παιδί και νομίζω ταλαντούχο.

upl5dde38791149e

 1. Είσαι από τους πρωταγωνιστές που δεν διστάζουν από τα μεγάλα εμπορικά θέατρα να βρεθείς σε εναλλακτικές σκηνές, ή να ξαναγυρίσεις στο υπόγειο του θεάτρου Τέχνης, ή να συνεργαστείς με τον Γιάννη Σκουρλέτη και την ομάδα του «bijoux de kant» στο γκαράζ του Ιδρύματος Κακογιάννη… θέλεις να μου το εξηγήσεις αυτό;

Πάντα με οδηγεί το έργο και οι συνεργάτες. Αν έχω εμπιστοσύνη στον σκηνοθέτη μπορώ να παίξω οπουδήποτε. Σου είπα δεν προχωρώ βάσει σχεδίου καριέρας ή χρημάτων.

 

 1. Από την αρχή της καριέρα σου, δουλεύεις ασταμάτητα. Λεφτά έχεις βγάλει;

Και έχω βγάλει και έχω χάσει. Όταν έβγαζα τότε με τα σίριαλ κτλ. δεν έκανα επενδύσεις. Όλοι νομίζουν ότι ο Τζώρτζογλου έχει λεφτά. Το ξέρεις ότι είχα να κάνω σειρά στην τηλεόραση 16 χρόνια ή ότι έχω παίξει σε παράσταση που δεν πληρώθηκα καθόλου;

 1. Πες μου μερικά πράγματα της καθημερινής σου ζωής. Που ζεις, μαγειρεύεις, βλέπεις σειρές, έχεις κατοικίδιο…

Ζω στο κέντρο, στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, οδηγώ πάντα την μηχανή μου, δεν μαγειρεύω – αλλά πλένω τα πιάτα (γέλια), δεν βλέπω τηλεόραση παρά μόνο Netflix, δεν έχω κατοικίδιο και διαβάζω όπως σου είπα πάρα πολύ….

14358983 1091188210971881 8828434682726611486 n M

 1. Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια, το έχεις σκεφτεί καθόλου;

Βέβαια το έχω σκεφτεί. Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που θα ακολουθεί τον δρόμο, τον λιγότερο ταξιδεμένο.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!