Γιάννης Μαθές


Ταλέντο και ευαισθησία

Ο Γιάννης Μαθές είναι ένας ανήσυχος και πολλά υποσχόμενος νέος καλλιτέχνης, ο οποίος ήρθε για να μείνει, και γιατί όχι, να ταράξει τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας. Η μέχρι τώρα πορεία του λέει πολλά. Θα διαβάσετε άλλωστε τα πάντα και στον χάρτη του αλλά και στην συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Ο Γιάννης είναι ένας Ταύρος, ο οποίος πατάει γερά στα πόδια του, και προχωρά με υπομονή και επιμονή μένοντας σταθερός στα πιστεύω του. Ιδιαίτερα προστατευτικός με ότι και όσους αγαπά.

Ο Ωροσκόπος του στον Αιγόκερω, τον κάνει να δείχνει αυστηρός και απόμακρος και του προσθέτει ένα ηγετικό ύφος. Αυτό όμως που κάνει τον Γιάννη να ξεχωρίζει είναι, το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, όχι μόνο για τους άλλους αλλά κυρίως για τον εαυτό του, γι’ αυτό και κάθε επιτυχία του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Η Σελήνη του στον Υδροχόο, μας δείχνει έναν άνθρωπο φαινομενικά απόμακρο, με ένα δικό του και πολύ αυστηρό κώδικα αξιών, που δεν αντέχει την στασιμότητα, με έντονα κοινωνικά ενδιαφέροντα, που θέλει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίσει η Σελήνη με τον Ουρανό, είναι πιθανό να τον ωθήσουν σε πιο έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές , και να μεγεθύνει τα συναισθήματα του.

Ενώ η όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Ποσειδώνας με την Δήμητρα και την Αφροδίτη, πολλές φορές τον ωθεί να εξιδανικεύει τις καταστάσεις που βιώνει. Αυτό όμως , είναι και η δύναμη του, γιατί όλο αυτό μπορεί και το διοχετεύει δημιουργικά μέσα από την Τέχνη.

Ένα από τα πράγματα που τον κάνουν να ξεχωρίζει, είναι η θετική του σκέψη και στάση που έχει για την ζωή, αλλά  και το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο περιβάλλον του. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, εξαιτίας της όψης τριγώνου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ωροσκόπο του.

Η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ερμής με την Αφροδίτη υπερτονίζουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, και τον ωθούν να εκφράζεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, και αυτό λειτουργεί θεραπευτικά, καθώς τον βοηθά να μετριάζει την ανάγκη του να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση.

Η όψη αντίθεσης που σχηματίσει ο Άρης με τον Πλούτωνα πολλές φορές τον κάνει να αισθάνεται υπερβολικά  δυνατό, με αποτέλεσμα να χάνει το μέτρο και να σπαταλάει την ενέργεια του. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από την όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Δία, οι άνθρωποι όμως που τον ξέρουν και τον αγαπούν του συγχωρούν όλες του τις υπερβολές.

Ο Γιάννης είναι ένας ιδιαίτερα εύστροφος με χιούμορ και πολυπράγμων άνθρωπος, και πάνω από όλα αγαπητός και ιδιαίτερα τυχερός, καθώς πάντα θα έχει δίπλα του ανθρώπους που θα στηρίζουν τις προσπάθειες του και θα τον βοηθούν σε κάθε του βήμα. Την καλή του τύχη την οφείλει στην όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Δίας με την σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης.

Το άστρο του Γιάννη τώρα άρχισε να ανατέλλει, τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολύ σημαντικά πράγματα, και είμαι σίγουρη ότι θα αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

αφίσα 750x4001

Είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνει

Τον μάθαμε πριν 7 χρόνια όταν το τραγούδι του “Οι Αιρετικοί” ξεχώρισε αρχικά μέσα από 400 συμμετοχές τραγουδιών που στάλθηκαν από όλη την Ελλάδα και προκρίθηκε στην τελική φάση των 4ων Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, που διοργανώνεται ετησίως από το Ελληνικό Σχέδιο και το Ίδρυμα Ωνάση. Το τραγούδι στο τέλος πήρε το Β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού. Έκτοτε δουλεύοντας πολύ στενά με τον συνεργάτη του στιχουργό Μάνο Σαγκρή, έχουν παρουσιάσει υπέροχα τραγούδια, το άλμπουμ “Ανήλικο”, έκανε εξαιρετικές Live εμφανίσεις (και με την Πρωτοψάλτη), έγραψε μουσική για 3 θεατρικές παραστάσεις και τώρα κυκλοφόρησε την “Στέλλα”, ένα τραγούδι που αφορά στην κακοποίηση των γυναικών.

Τον εκτιμώ ιδιαίτερα γι’ αυτό και του ζήτησα να κάνουμε μια κουβεντούλα.

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη 

Γιάννη μου, θα ξεκινήσω από την υπέροχη “Στέλλα”, που από την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το τραγούδι με κέρδισε και θαύμασα για μια ακόμη φορά την δουλειά σου. Πες μου την ιστορία του πως έγινε.
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια σου. Η κίνηση του ελληνικού #metoo και το #eimasteoloimazi με τις αποκαλύψεις για κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου, ήταν από τα πιο αναπάντεχα γεγονότα της επικαιρότητας. Δε μπόρεσε να μας αφήσει ασυγκίνητους, τόσο εμένα όσο και τον στιχουργό Μάνο Σαγκρή, καθώς, είδαμε να καταδεικνύεται, για πρώτη φορά ίσως τόσο έντονα, ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας. Αυτό της κατάχρησης εξουσίας και της άσκησης βίας. Οργή από τη μία, αλλά και μια ματιά αισιοδοξίας, γιατί στάθηκε η αφορμή να ανοίξει μια μεγάλη κοινωνική συζήτηση, να συνταχθεί μια μεγάλη μερίδα πολιτών σε ένα κοινό αίτημα κάθαρσης. Ένα καθολικό αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου κώδικα ηθικής. Εκεί κάπου «άναψε» και το δικό μου το λαμπάκι. Εντωμεταξύ, τελείως συμπτωματικά ο Μάνος λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει να γράφει κάτι, έχοντας παρακολουθήσει την κλασική ταινία «Στέλλα» του Κακογιάννη, με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη. Παράλληλα με το ξέσπασμα των καταγγελιών, ολοκλήρωσε τον στίχο και τον άφησε δίπλα στο πιάνο μου χωρίς να μου πει τίποτα. Αργότερα την ίδια μέρα, σήκωσα το κεφάλι μου και είδα κάπου ένα χαρτί που έγραφε «Στέλλα δεν κρατάμε πια μαχαίρι». Νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Αυτόματα, έγραψα και ενορχήστρωσα το τραγούδι και ζήτησα από φίλους μου μουσικούς να παίξουν και να μου στείλουν ένα βίντεο ο καθένας από το χώρο του, την ώρα της ηχογράφησης. Ένας μουσικός από την Κρήτη, άλλος από το Βερολίνο. Όλα γράφτηκαν στο σπίτι με τα μέσα που διαθέταμε, λόγω της απόστασης και του απαγορευτικού μετακίνησης. Ο Μάνος έφτιαξε το τελικό βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί από το επίσημο κανάλι μου στο youtube. Το τραγούδι κυκλοφορεί επίσης στο spotify και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Όπως στην ταινία, ο Φούντας με το μαχαίρι, εκπροσωπεί την κοινωνία και η Μελίνα όλες τις ανεξάρτητες γυναίκες, αυτό συμβαίνει και στο τραγούδι σας;
Πέρασαν τόσα χρόνια και το μαχαίρι είναι ακόμα εδώ, πάντα το ίδιο σύμβολο της βίας, την οποία καταδικάζουμε απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μέσα από τα λόγια και τη μουσική του τραγουδιού, εμείς υποστηρίζουμε με όλη μας την πίστη, ότι, στον αντίποδα αυτής της βίας, ένα σύνολο «νέας κοπής» ανθρώπων είναι παρόν και «δεν κρατάει πια μαχαίρι». Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί με τη δική τους, υπέρ του δικαιώματος διεκδίκησης του αυτονόητου. Της αλληλοεκτίμησης και του σεβασμού απέναντι στην αξιοπρέπεια της ύπαρξης. Χωρίς κανένα άλλο θύμα. Είτε αυτό λέγεται Στέλλα, είτε είναι άντρας, γυναίκα, παιδί, είτε οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός, είτε ο ίδιος ο πλανήτης που καθημερινά τον κακομεταχειριζόμαστε, χωρίς να υπολογίζουμε καμία απολύτως συνέπεια.

Στο έχω ξαναπεί, αλλά θα το λέω συνέχεια, θαυμάζω την εργατικότητα σου, τις ιδέες σου, την αφοσίωση σου στην μουσική και στο τραγούδι…  Και πιστεύω πως και όλα αυτά σε εξελίσσουν σαν καλλιτέχνη…
Είναι διπλή χαρά μου να το ακούω από έναν «αυστηρό» κριτικό και γνώστη της μουσικής. Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να σου πω, είναι ότι νιώθω τη μουσική και το τραγούδι, σαν ένα πεδίο ανεξερεύνητο, ανεξάντλητο και τόσο στενά συνδεδεμένο με το βάθος της ανθρώπινης ψυχής, που για να σου επιτραπεί να εξελίσσεσαι καλλιτεχνικά, νομίζω πρέπει πρώτα να εξελίσσεσαι και ως άνθρωπος.

2 252863 247978

Στα τραγούδια σου βλέπω – ή μάλλον ακούω – έντονα συναισθηματικά στοιχεία. Είναι το ζητούμενο σου;
Αυτό που προσπαθώ να έχω ως μοναδικό μου ζητούμενο όταν γράφω μια μουσική ή όταν τραγουδάω, είναι να μη λέω ψέματα. Αν η αλήθεια μου με παρακινήσει στο να εκφραστώ συναισθηματικά, λογικά, χαρούμενα, λυπημένα, ή ουδέτερα, θα προσπαθήσω να αφεθώ στην ατμόσφαιρα αυτής της στιγμής και θα το κάνω, χωρίς να περιορίσω ή να κατευθύνω τον τρόπο. Χαίρομαι πολύ πάντως που βρίσκεις έντονα συναισθηματικά στοιχεία στη δουλειά μου.

Θα το διαβάσεις και συ στον αστρολογικό χάρτη που σου κάναμε, αλλά λέει πως οι πλανήτες σου φταίνε που είσαι ανήσυχος και αυτό σε κάνει να θέλεις να εκφραστείς και να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Ισχύει;
Είμαι ανήσυχος ακόμα και στον ύπνο μου. Μπορούμε να πούμε γι’ αυτό μια κουβέντα στους πλανήτες σε παρακαλώ; Γιατί το κοινωνικό σύνολο των κυττάρων μου είναι στα κόκκινα. Και μην το πάρεις κομματικά.

151939746 692761048068822 2422201422044709092 o M

Πες μας μερικά πράγματα για σένα για να σε μάθουμε καλύτερα. Που μεγάλωσες, έχεις άλλα αδέλφια, έχεις κατοικίδιο, που ζεις, τι χόμπι έχεις;
Είμαι παιδί των δασών. Μεγάλωσα και έζησα μέχρι τα 20 στο Δάσος Χαϊδαρίου και στο Δάσος της Πεντέλης. Ανάμεσα στην αγάπη μιας μεγάλης οικογένειας που εκτός από υπέροχους γονείς και μία μοναδική αδερφή, είχε γιαγιάδες, παππούδες, θείες, ξαδέρφια, αμέτρητα γατιά και σκυλιά. (Τώρα και ανήψια). Όλοι τους, τα δικά μου αγαπημένα ξωτικά. Προχωρώντας, διάλεξα να σπουδάσω Ελληνική Φιλολογία κοντά στο Δάσος της Καισαριανής. Γύρω στο 2000, ψάχνοντας δάσος στο κέντρο της Αθήνας, γνώρισα τον άγγελο της ζωής μου, την Αγάθη, που με πήρε από το χέρι και μου ψιθύρισε για μια νεράιδα της νύχτας. Η νεράιδα λεγόταν Δήμητρα Γαλάνη. Την συνάντησα, μου άνοιξε την πύλη της «Μέδουσας» κι από τότε η καρδιά μου χτυπάει πιο δυνατά τα βράδια, στις μουσικές και στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Τα καλοκαίρια μου είναι κι αυτά φωτεινά και γεμάτα από τις θάλασσες και τα δάση της πανέμορφης χώρας μας, που όλα τους κρύβουν μαγικά ξέφωτα συναυλιών και παραστάσεων. Έτσι συνεχίζεται η ιστορία μέχρι σήμερα. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη μουσική. Ζω στο Γέρακα. Πάρα πολύ κοντά με τον καλλιτεχνικό μου συνοδοιπόρο, Μάνο Σαγκρή, κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή με το αντικείμενό μας, συζητώντας, δουλεύοντας, ψάχνοντας, ακούγοντας, έχοντας σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτές τις κεραίες μας. Η γάτα μου, η Γιούκα, συντονίζεται απόλυτα με τους ήχους, ψάχνοντας διαρκώς, αλλά μάταια, την πιο ήσυχη γωνία. Έχει αλλάξει 48.000 θέσεις μέσα στο σπίτι και ακόμα ψάχνει. Ευτυχώς είναι καλό παιδί και δεν με έχει πετάξει έξω. Είμαι τυχερός και ευγνώμων γιατί έκανα επάγγελμα το χόμπι μου, αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω στη ζωή. Τη μουσική.

Κάνεις δουλειές σπιτιού;
Αν έχω χρόνο, ναι και με ηρεμεί. Η καραντίνα ήταν μεγάλη ευκαιρία φέτος, να κάνω ανακαίνιση στο σπίτι, μετά από πολλά χρόνια. Ξεκαθάρισα, πέταξα, αναδιαμόρφωσα το χώρο, έβαψα, διακόσμησα. Ήταν τρομερά δημιουργικό.

Τις ελεύθερες ώρες σου πώς περνάς;
Όταν δεν ασχολούμαι με τη μουσική, ακούω μουσική, μελετάω μουσική, κάνω γυμναστική, γυρνάω την πόλη με το ποδήλατο, διαβάζω, συζητάω αρκετά με φίλους και συγγενείς, μαγειρεύω, βλέπω ξανά και ξανά «Απαράδεκτους». Σε κανονικές συνθήκες ζωής, πηγαίνω πολύ θέατρο και σινεμά και μου αρέσει πολύ να βγαίνω για φαγητό και να δοκιμάζω διαφορετικές κουζίνες. Παίζω επιτραπέζια. Λατρεύω τις εξορμήσεις στη φύση, τις πεζοπορίες, τις επισκέψεις σε μακρινά μοναστήρια, όπου γίνομαι σιωπηλός παρατηρητής και συμμέτοχος σε μια διαφορετική, μυστηριακή ενέργεια που με ισορροπεί. Τα καλοκαίρια, κάνω ψαροντούφεκο.

giannis mathes pic3

Τι διαβάζεις αυτό τον καιρό;
Μου αρέσει πολύ η ιστορία. Αυτό τον καιρό έχω επικεντρωθεί στον Μεσαίωνα και μου αρέσει να διαβάζω και να παρακολουθώ παράλληλα και την Τέχνη της εποχής.

Ποια είναι η αγαπημένη σου μουσική;
Τον τελευταίο καιρό είμαι θαυμαστής της μουσικής που δεν κατατάσσεται. Που αποτελεί μίξη διάφορων ειδών, παραδόσεων, μορφών. Μου αρέσει όταν ένα κομμάτι κλασικής μουσικής γίνεται ποπ. Όταν η ροκ γίνεται σινεμάτικ. Όταν μια λαϊκή μελωδία γίνεται fusion. Όχι με την έννοια της διασκευής, αλλά περισσότερο σαν ένα νέο «υβρίδιο» με αυτόνομο πρωτογενές υλικό. Όταν αντιληφθώ μια τέτοια μουσική που δεν καταλαβαίνω την ταμπέλα της, παρατάω τα πάντα και στήνω αυτί.

Σου αρέσει περισσότερο η περίοδος της σύνθεσης/ ενορχήστρωσης (δημιουργία) ή το τραγούδι και οι ζωντανές εμφανίσεις;
Θα σου πω ειλικρινά πώς νιώθω για όλα τα στάδια. Η σύνθεση έχει έκπληξη, η ενορχήστρωση δημιουργική αγωνία και το τραγούδι συγκίνηση και χαρά. Και τα τρία είναι μέρος του ίδιου παιχνιδιού. Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Σε όλα υπάρχει η ευχάριστη όψη της έκφρασης, της ικανοποίησης, της πληρότητας, αλλά παράλληλα και το «βάρος» της δουλειάς που απαιτείται, δουλειά που συχνά σού αφαιρεί τον αυθορμητισμό της πρώτης αντίδρασης. Πάνω από όλα όμως, η παρουσία του κόσμου, η κοινή συμμετοχή στη διάδραση μιας συναυλίας, είναι κάτι που πραγματικά με στέλνει στον πιο μαγικό κόσμο.

mathes 2

Υπάρχει κάτι που να αγαπάς περισσότερο από την μουσική και το τραγούδι;
Την αληθινή επικοινωνία με τον εαυτό μου και οτιδήποτε με περιβάλλει. Δεν φτάνω σ’ αυτό συχνά, ούτε εύκολα. Όταν φτάσω όμως, μετά αγαπώ και πάλι περισσότερο την μουσική και το τραγούδι. Και μετά το αντίθετο. Και ξανά πάλι. Και πάει λέγοντας.

Μια και μιλάμε για το oroskopos.tv, πιστεύεις στην αστρολογία;
Πιστεύω στην επιρροή των πλανητών στη ζωή μας, ναι. Πιστεύω γενικότερα σε ένα σύστημα που ενώνει τα πράγματα ενεργειακά.

xJiannis Mathes Argos2019 0.jpg.pagespeed.ic .svmE4CFaOU

Πάντως, επειδή αστρολογικά είσαι κατ’ εξοχήν γήινος, ευτυχώς η σελήνη σου στον Υδροχόο σου δίνει μια “τρέλα” και μια καλλιτεχνική ανησυχία. Αληθεύει πως αντιπαθείς την στασιμότητα;
Χαχα! Ναι, την αντιπαθώ σε βαθμό κακουργήματος. Ίσως φτάνω και στο άλλο άκρο. Ας πούμε πάνω στη μία εβδομάδα διακοπών, κλασικά, αρχίζουν κάποιες σκέψεις δουλειάς να πλησιάζουν «απειλητικά»..

Αυτήν την περίοδο τι κάνεις;
Αυτή την περίοδο προσέχω υπερβολικά, μέχρι να τελειώνουμε επιτέλους με τον κύριο covid. Ελάχιστες επαφές κι αυτές με μάσκα, αποστάσεις και προετοιμασία. Καινούρια πράγματα εν όψει. Μια συμμετοχή σε ένα διαδικτυακό φεστιβάλ με τη «Στέλλα», καινούρια τραγούδια για τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο μας με το Μάνο Σαγκρή και σύνθεση  πρωτότυπης μουσικής για μια μεγάλη θεατρική παραγωγή από τον Οκτώβρη.

Mathes Stella

Αν όλα πάνε καλά με την πανδημία, υπάρχουν σχέδια  για το καλοκαίρι;
Ναι! Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για συναυλίες αλλά και μια θεατρική παράσταση όπου θα παίζω ζωντανά μουσική. Ευχή μου να ανοίξουν σύντομα οι χώροι πολιτισμού. Είναι παράλογο να είναι κλειστοί, ειδικά σε μια χώρα που ο πολιτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητάς της. Όπως αποδείχθηκε με τις εκδηλώσεις που έγιναν το περσινό καλοκαίρι, με σωστό προγραμματισμό και ασφαλή λειτουργία, όλα μπορούν να πάνε μια χαρά.

Πριν τελειώσουμε θα ήθελες να μου δώσεις τα social media σου για κάποιους που θέλουν να γίνουν φίλοι ή να σε ακολουθούν;
Φυσικά.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1535293633

https://m.facebook.com/GiannisMathesOfficial/

instagram.com/giannis_mathes

https://youtube.com/channel/UCdhQCDPsNX3vAmwSOh8J6bA

https://open.spotify.com/artist/1vi0t3M8jKoiiWXqosYFf2?si=tq5c6GptTWisD54vOrYPRg

Σε ευχαριστώ και εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν.
Κι εγώ σε ευχαριστώ. Μακάρι για όλους!

Ακούστε την “Στέλλα”

Μουσική/ ενορχήστρωση/ ερμηνεία: Γιάννης Μαθές

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής

https://www.youtube.com/watch?v=DNDJqlihwjM



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!