Μιχάλης Τσαουσόπουλος


Ραδιοφωνατζής μέχρι το κόκκαλο!

Στη ζωή μας η σχέση με μερικούς ανθρώπους είναι καρμική, κι’ αυτό γιατί με κάποιο λόγο μπορεί να σημαδέψουν την ζωή μας. Μια από αυτές είναι και με τον μουσικό παραγωγό- παρουσιαστή Μιχάλη Τσαουσόπουλο, που είναι η καθημερινή πρωινή ραδιοφωνική μας παρέα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος είναι ένας πολύ δημιουργικός, φιλόδοξος και δίκαιος Αιγόκερως. Η όψη συνόδου που σχηματίζει η Αφροδίτη, με τον Χείρωνα, τον Β. Δεσμό, τον Ήλιο και τον Ερμή, μας δηλώνουν ότι για τον Μιχάλη η επιτυχία και η καθιέρωση του στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο μπορεί να ήταν προδιαγεγραμμένη, έγινε όμως μέσα από πολύ δουλειά. Άλλωστε για τον Μιχάλη, παρόλο που είναι ιδιαίτερα αυστηρός και απαιτητικός τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους συνεργάτες του, η δουλειά του είναι παράλληλα και η διασκέδαση του, γι’ αυτό και ότι κάνει το κάνει με τεράστια χαρά και ενθουσιασμό.

Η Σελήνη του στους Διδύμους μας δείχνει ότι ο Μιχάλης είναι ένα άτομο το οποίο δεν αντέχει τους περιορισμούς, λατρεύει τα ταξίδια, είναι πολύ ικανός στις δημόσιες σχέσεις, πολύ κοινωνικός, ενώ μας δηλώνει ότι η συνθήκη που έπρεπε να ικανοποιηθεί στη ζωή του, ήταν η ανάγκη του για επικοινωνία.

Η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ερμή μεγεθύνει τις επικοινωνιακές του ικανότητες, την ευστροφία και το έξυπνο χιούμορ, ενώ ή όψη τριγώνου που σχηματίζουν με την Σελήνη τον βοηθά να είναι ιδιαίτερα περιγραφικός  τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, δίνοντας του παράλληλα την  δυνατότητα να αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τι συμβαίνει γύρω του.

Ο Ωροσκόπος του στην Παρθένο μας δείχνει ότι είναι ένας ταγμένος στρατιώτης ο οποίος δίνει το καλό παράδειγμα στους συνεργάτες του, δουλεύοντας περισσότερο από όλους, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια, και ταυτόχρονα να μπορεί να είναι και ιδιαίτερα πρακτικός.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Πλούτωνα μας δείχνει ότι η λέξη που τον χαρακτηρίζει είναι το πάθος, το οποίο διοχετεύει τόσο στην δουλειά του όσο και στην προσωπική του ζωή.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η σύνοδος Αφροδίτης, Χείρωνα, Β. Δεσμού, Ήλιου, Ερμή με τον Ποσειδώνα ενισχύουν από την μια πλευρά τις διαισθητικές του ικανότητες, ωστόσο, πολλές φορές αποτελούν παγίδα και μπορεί να του δώσουν λανθασμένα μηνύματα. Σε ένα μόνο δεν τον έχουν προδώσει ποτέ, στη Μουσική.

Μια άλλη πολύ δυνατή όψη στο χάρτη του Μιχάλη, είναι η όψη αντίθεσης που σχηματίζει η σύνοδος Αφροδίτης, Χείρωνα, Β. Δεσμού, Ήλιου, Ερμή με τον Ουρανό η οποία ενισχύει την ανάγκη του να νιώθει ελεύθερος, ενώ πολλές φορές του έχει φέρει ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές στην ζωή του, ωθώντας τον να ρισκάρει και να δοκιμάζει συνεχώς πράγματα που του προξενούν ενδιαφέρον .

Η όψη συνόδου του Άρη με τον Κρόνο, έχουν λειτουργήσει πολλές φορές στην ζωή του ως γκάζι-φρένο, και μπορεί να τον δυσκόλεψαν σε στιγμές που ήθελε να κάνει πράγματα, ωστόσο, στο τέλος του λειτούργησαν προστατευτικά, αφού τον ανάγκασαν να κάνει δεύτερες σκέψεις πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, επειδή όμως αυτή η όψη είναι στον 3ο του οίκο, εξαιτίας της βιασύνης του όταν κινείται,  του δημιουργεί την τάση να παθαίνει μικροατυχήματα όταν περπατά ή να κόβεται όταν χειρίζεται αιχμηρά αντικείμενα.

Η όψη εξάγωνου που σχηματίζει ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα των ωθούν συνέχεια να κυνηγά τα όνειρα του και του δίνουν αυτή την νεανική διάθεση για δημιουργία. Ενώ, η όψη εξάγωνου που σχηματίσει ο Άρης με τον Ουρανό του δίνουν τέλεια αντανακλαστικά και τον βοηθούν να παίρνει πετυχημένες αποφάσεις για την ζωή του, που στα μάτια των άλλων φαίνονται ριψοκίνδυνες.

Μπορεί ο Μιχάλης να είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα επικοινωνιακός και με χιούμορ, εξαιτίας όμως της όψης εξάγωνου που σχηματίζει ο Κρόνος με τον Ωροσκόπο του, είναι ένα άτομο που δεν διστάζει να αναλάβει ευθύνες, γι’ αυτό και  ότι κάνει το κάνει με συνέπεια και σοβαρότητα.

Ο Μιχάλης όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, παραμένει ένας star  του ραδιοφώνου, την λάμψη και την επιτυχία του, την οφείλει επίσης στην όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Δίας από τον 10ο Ηλιακό του οίκο με την Δήμητρα, οι οποίοι βάζουν την σφραγίδα τους και μας λένε ότι θα παραμείνει διαχρονική αξία στην ζωή μας.

Φυσικά και τα επόμενα χρόνια ο Μιχάλης θα συνεχίσει να μας ξυπνάει με τις μουσικές του επιλογές, ενώ δεν θα πει όχι σε νέες επαγγελματικές προτάσεις – προκλήσεις οι οποίες θα είναι άκρως επιτυχημένες. Καλή επιτυχία Μιχάλη!!!

MichaelFoto

Έκανε το χόμπι του δουλειά

Με τον Μιχάλη γνωρίστηκα στα μέσα της δεκαετίας του ’80, συνεργαστήκαμε στο ραδιόφωνο του Antenna και έχουμε μείνει φίλοι. Συναντιόμαστε τυχαία σε αεροπλάνα και βαπόρια, τα λέμε όταν χρειαστούμε κάτι, και πάντα τρέφουμε αισθήματα συμπάθειας και αγάπης. Σήμερα θέλω να μιλήσουμε περί ραδιοφώνου…

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

 1. Κατ’ αρχήν να σου πω, πως όταν έστειλα τα στοιχεία της γέννησης σου στα κορίτσια στο oroskopos.tv, έπεσε πανικός. Χαρές και πανηγύρια. Σε ακούνε κάθε πρωί στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο και δηλώνουν τεράστιες fan! Η Πηνελόπη Παπουτσή που ασχολήθηκε με τον αστρολογικό σου χάρτη, είδε πως είσαι ένας άνθρωπος που ότι κάνεις το κάνεις με συνέπεια και σοβαρότητα. Ισχύει;

Ισχύει, και πρέπει να ισχύει εάν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα στο άμεσο ή απώτερο μέλλον. Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς συγκέντρωση και πάθος για το αντικείμενο.

 1. Είσαι από τους τυχερούς που έκαναν το χόμπι τους δουλειά, έτσι δεν είναι;

Έτσι είναι. Από πολύ μικρός ανακατεύτηκα με το ραδιόφωνο, πρωτίστως στο τεχνικό του κομμάτι. Ξήλωνα ραδιοφωνικές συσκευές και προσπαθούσα να φτιάξω πομπούς. Κάποια στιγμή, που άρχισα να μιλάω στο μικρόφωνο, μου έλεγαν ότι είχα ωραία φωνή. Με τον τρόπο αυτό “ψωνίστηκα” και άρχισα να ασχολούμαι πλέον μόνο με το μικρόφωνο και την μουσική και σχεδόν καθόλου με τα τεχνικά.

 1. Θα σε γυρίσω πολλά χρόνια πίσω. Όταν ήσουν νεαρός και «πειρατής». Τότε που ξεκίνησες ως 267. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το ραδιόφωνο;

82 jpg

Από πολύ μικρός είχα ανακαλύψει τον αμερικάνικο σταθμό που εξέπεμπε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Θαύμαζα και την μουσική και ιδιαίτερα τον τρόπο που μιλούσαν οι παρουσιαστές. Είχα κολλήσει στην κυριολεξία. Από την άλλη πλευρά, άκουγα τους παρουσιαστές του τότε κρατικού ραδιοφώνου, συγκρίνοντάς τους με τους Αμερικάνους, απογοητευόμουν. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου ραδιοφωνική καριέρα, αλλά όταν μου ήρθε η ευκαιρία να αποκτήσω έναν πειρατικό σταθμό, το έκανα.

 1. Τι ακούσματα είχες τότε; Ποιος ραδιοφωνικός παραγωγός σε επηρέασε;

Επηρεάστηκα από έναν μεγάλο του είδους, πάντα Αμερικάνο, τον Charlie Tuna και αρκετά αργότερα, από τον Chris Tarrant, ο οποίος έκανε breakfast show στον Capital radio του Λονδίνου.

 1. Και ξαφνικά από «πειρατής» σε βρίσκει η Σοφία Μιχαλίτση και σου κάνει πρόταση να πας στο Β’ πρόγραμμα της ΕΡΤ. Πως έγινε ακριβώς;

Είχε προηγηθεί μία εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου με τίτλο “Χειμερινό Ηλιοστάσιο”. Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν και διάφοροι “πειρατές”, μεταξύ των οποίων και εγώ. Η Σοφία Μιχαλίτση μου έδωσε να κάνω τέσσερις μαγνητοφωνημένες εκπομπές στην αρχή, κι’ αυτό ήταν όλο. Αφού τις τελείωσα, μου έγινε η πρόταση για κάθε Κυριακή να κάνω ζωντανή εκπομπή στο Β’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ήταν ωραία εμπειρία να κάνω εκπομπή από το κρατικό ραδιόφωνο, το οποίο ενδόμυχα δεν είχα και σε μεγάλη υπόληψη, αλλά όπως φαίνεται, ιστορικά ήταν αναπόφευκτο.

unnamed

 1. Όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε πως φτιάχνει για πρώτη φορά Δημοτικό ραδιόφωνο, πως αντέδρασες;

Ήμουν ευτυχισμένος εκείνη την εποχή, διότι έσπαγε το αφόρητο μονοπώλιο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και έτσι, άνοιγε ο δρόμος για το μέλλον που βέβαια δεν ξέραμε που θα οδηγήσει. Μου έγινε η πρόταση και πήγα στον 984 από την αρχή, έχοντας καθημερινή εκπομπή 3 με 5 το μεσημέρι με τίτλο “20.000 + 1 πρίζες”. Ήταν συγκινητικό, περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας για να φτάσω στον σταθμό, να ακούω από όλες τις πολυκατοικίες και από όλα τα μαγαζιά, να παίζει τότε το σήμα του 984.

 1. Τον χειμώνα του 1988, όταν μου τηλεφώνησες να μου κάνεις πρόταση για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ant1, τρελάθηκα από την χαρά μου. Στο έχω πει κατ’ ιδίαν, αλλά θέλω να στο πω και δημόσια, ότι σου χρωστάω ευγνωμοσύνη. Δεν είχα ξανακάνει μέχρι τότε ζωντανό ραδιόφωνο. Πες μου τι θυμάσαι από τότε…

Πριν καν κλείσω χρόνο στον 984 και μετά από πρόταση του πατέρα Κυριακού, ήμουν ο πρώτος που έφυγε από τον 984, για να φτιάξω ένα καθαρά ιδιωτικό ραδιόφωνο, τον Ant1. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα τότε ήταν ότι όσοι μισο-ήξεραν ραδιόφωνο, δε θα έφευγαν ποτέ από τον ιστορικό 984. Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα ότι άνθρωποι που δουλεύουν σε δισκογραφικές εταιρείες είναι πιο κοντά στην μουσική και θα ήταν συμβατό να τους χρησιμοποιήσω. Φώναξα λοιπόν κι εσένα και θυμάμαι να είμαι από πάνω σου στις πρόβες και πολλές φορές να σου κουνάω τα χέρια πάνω στην κονσόλα, για να την μάθεις. Μετά από λίγο καιρό, ήσουν ασυγκράτητος! (γέλια) Ωραίες εποχές.

 1. Εκτός του ότι έσκιζε η εκπομπή σου τότε στον Ant1, ήσουν και υπεύθυνος. Πως το είχες σκεφτεί και μέσα σε ένα χρόνο ο Ant1 «ισοπέδωσε» τα πάντα;

Ήμουν Διευθυντής Προγράμματος του σταθμού και είχα σκεφτεί ότι ανοιγόταν μια μεγάλη ευκαιρία να φτιαχτεί ένας καθαρά ψυχαγωγικός σταθμός με όλα τα είδη μουσικής, από pop και dance ξένο, αλλά και ελληνικό mainstream, καθώς επίσης και εκπομπές με heavy metal. Ένιωθα ότι έπρεπε να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με σκοπό την ψυχαγωγία και μόνο, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να έχουμε όλο το φάσμα των τότε ακροατών. Δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της εξειδίκευσης των ραδιοφώνων σε διάφορα είδη μουσικής. Ήταν κατά την άποψή μου, η ώρα του σουπερμάρκετ radio. Τα αποτελέσματα ήταν όντως σαρωτικά.

 1. Είσαι ραδιοφωνατζής μέχρι το κόκκαλο. Ο χώρος στο έχει αναγνωρίσει;

Από την εποχή του Ant1, όπου κι αν πήγα, εκτός από παρουσιαστής, είχα αναλάβει είτε τη διεύθυνση προγράμματος είτε τη γενική διεύθυνση όπως τώρα. Αυτό πιθανόν να είναι μία αναγνώριση. Επίσημη αναγνώριση δεν έχει υπάρξει και καλύτερα να μη συμβεί. Εάν σε αναγνωρίσουν και σου δώσουν κάποιο βραβείο, αυτό θα πει ότι έχεις τελειώσει την καριέρα σου και είσαι ακίνδυνος πια, άρα δεν το επιζητώ.

tsa

 1. Πόσα χρόνια είσαι στο Athens DeeJay;

Στον Athens DeeJay είμαι 21 χρόνια. Δηλαδή πριν καν υπάρξει σα σταθμός.

 1. Στην πρωινή ζώνη πότε μεταπήδησες;

Νομίζω ότι ήταν το 2005. Το έκανα γνωρίζοντας ότι θα αλλάξει η ζωή μου για πάντα και μέχρι τέλους της καριέρας. Εάν πετύχεις το πρωί, δεν μετακινείσαι, γιατί θα κάνεις ζημιά στον σταθμό.

 1. Τι ώρα ξυπνάς το πρωί;

Ξυπνάω στις 5.30 και φεύγω από το σπίτι στις 6.05. Βρίσκομαι στον σταθμό στις 6.20 και το show ξεκινάει στις 7.

 1. Παράλληλα με το ραδιόφωνο- που δεν το παράτησες ποτέ, έκανες και τηλεόραση. Πως ήταν η εμπειρία;

Έκανα σποραδική τηλεόραση, αγαπώντας το ραδιόφωνο. Η εμπειρία δεν ήταν δυσάρεστη, αλλά ούτε “ψωνίστηκα” ούτε τρελάθηκα.

 1. Ποια τηλεοπτική εκπομπή σου, σου άρεσε πιο πολύ;

Μου άρεσε το “ΝΑΙ ή ΟΧΙ” που έκανα στον Ant1, διότι ήταν live on tape και πολύ κοντά στην ψυχοσύνθεσή μου.

 1. Πέρσι αποφάσισες να γίνεις και μέλος της κριτικής επιτροπής στο XFactor. Σου άρεσε;

Η πρόταση ήταν τιμητική, ποιος δεν ήθελε να είναι στο X-Factor; Δεν πέρασα άσχημα, απλώς εγώ εάν ποτέ έκανα κάτι στην τηλεόραση, θα ήθελα να ήταν χιουμοριστικό και θορυβώδες (γέλια)

 1. Dj σε clubs συνεχίζεις ή τα παράτησες;

Συνεχίζω, διότι η ευχαρίστηση του DJing είναι απροσπέραστη. Όχι μόνο συνεχίζω, αλλά εκτός από club, παίζω και σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

index

 1. Πως βρε θηρίο αντέχεις το ξενύχτι με τόσο πρωινή εκπομπή στα ράδιο;

Όταν προκύπτει να παίζω σε κάποιο club το βράδυ, τότε πηγαίνω σχεδόν κατευθείαν στο ραδιόφωνο και παραδόξως, το show βγαίνει τέλεια. Προφανώς, η φόρτιση που νιώθω από ευχάριστα συναισθήματα βλέποντας χίλια άτομα να χορεύουν, με συνοδεύει και στην ραδιοφωνική εκπομπή…

 1. Με το internet και τα social media πως τα πας;

Ασχολούμαι με τα βασικά. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος.

 1. Πριν τελειώσουμε θα ήθελα να μου δώσεις τα social media σου για κάποιους που θέλουν να γίνουν φίλοι ή ακόλουθοι σου.

@mtsaousopoulos είναι το προσωπικό μου προφίλ στο instagram και Michael Tsaousopoulos το facebook fan page.

 1. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την κουβεντούλα μας και καλό καλοκαίρι…

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ. Εύχομαι καλό καλοκαίρι, αλλά με λίγη προσοχή.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!