Ο 10ος Οίκος και η κρίση


Το γεγονός ότι ζούμε αυτήν τη στιγμή κάτω από μια σχεδόν πρωτοφανή κρίση είναι δεδομένο.

Και ενώ όλοι ζούμε στους ρυθμούς και τα μοτίβα που επιβάλλει αυτή η κρίση και το λογικό θα ήταν να εξετάσουμε από κάθε άποψη τι ακριβώς συμβαίνει, μόνον αυτό δεν κάνουμε.

Όμως, αν μας διαφύγει το βαθύ νόημα αυτής της περιόδου θα είμαστε υποχρεωμένοι να την ζήσουμε πάλι και πάλι, μέχρι να γίνει κατανοητό το μάθημα.

Από αστρολογική άποψη η παρούσα κατάσταση της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και των δυσχερειών που ζούμε, είναι αποτέλεσμα της διπλής δράσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και του Κρόνου στον Σκορπιό. Οι δύο αυτοί καρμικοί πλανήτες είναι σε αμοιβαία υποδοχή, ο ένας δηλαδή στο σπίτι του άλλου. Και κάνουν ένα σκληρό ξεκαθάρισμα.

Ο Κρόνος, που είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερω, είναι ταυτόχρονα και ο κυβερνήτης του πολύ σημαντικού δέκατου Οίκου, που αφορά τον καθέναν μας.

Τι ορίζει ο 10ος Οίκος; Σε γενικές γραμμές τις επιδιώξεις μας και την καριέρα μας σε φάση ωριμότητας. Τι χτυπήθηκε από την κρίση;

Οι επιδιώξεις μας, η καριέρα μας και κυρίως η ωριμότητα – μετά πέρασε η κρίση στις νεαρότερες ηλικίες. Αξίζει να δούμε τον συσχετισμό.

Ενώ ο έκτος οίκος καθορίζει πώς θα ζήσουμε γενικά, τις θέσεις εργασίας και τα πιθανά εισοδήματα, ο 10ος Οίκος καθορίζει το πραγματικό έργο της ζωής μας. Είναι αυτό που θα αφήσουμε στην πραγματικότητα πίσω, η κληρονομιά μας στον κόσμο. Δεν έχει να κάνει με το πώς ξεκινήσαμε, αλλά με το πώς θα καταλήξουμε.

Ο 10ος Οίκος συνδέεται επίσης με το Μεσουράνημα. Είναι μια έκφραση της δημόσιας persona μας, καθορίζει το πώς φαινόμαστε στον κόσμο, πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι όταν πια έχουμε πάρει την ζωή μας στα χέρια μας. Η δυναμική του 10ου Οίκου συνδέεται με την πραγματική ωρίμανση ενός ανθρώπου.

Οι ενέργειες του Κρόνου που τον κυβερνά δεν είναι εύκολο να κερδηθούν και γι’ αυτό υπάρχει μια τρομερή έκφραση: τα στερνά τιμούν τα πρώτα! Όντως, δεν έχει σημασία πόσο λαμπεροί υπήρξαμε στην ζωή μας, αν στην ωριμότητα δεν καταφέρουμε να κρατηθούμε στην όχθη της ζωής, έτσι δεν είναι;

Με την υπογραφή του Αιγόκερω, ο 10ος Οίκος ασχολείται με την υλική σφαίρα.

Οι ιδέες εδώ δείχνουν πώς δρα ένα άτομο στον πραγματικό κόσμο, πώς θα γίνουν τα πράγματα.

Επειδή αυτό απαιτεί συχνά μια εσωτερική αρχή, η πλήρης έκφραση αυτού του Οίκου είναι μια δύναμη, ένα θεμέλιο στερεό. Αυτό το θεμέλιο χτίζεται από την εμπειρία, τη σοφία, την επιμονή και την αθροιστική δυναμική της επιτυχίας ενός ατόμου.

Ο δέκατος Οίκος συνδέεται με τον πατέρα, με την έννοια ότι αυτός είναι ένα μέγεθος που παραδοσιακά μας ετοιμάζει μέσω της αυστηρότητας για να πάρουμε τη θέση μας στον κόσμο.

Αλλά στις μέρες μας, θα μπορούσε επίσης να είναι η μητέρα, ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική φιγούρα ή μέντορας. Η πειθαρχία που θα βιώσουμε είναι εγκατεστημένη στον 10ο Οίκο και μπορεί να φαίνεται υπερβολική, καθορίζει όμως τον βαθμό επίτευξης των στόχων μας, τελικά.

Ο 10ος Οίκος χαρακτηρίζεται από κοσμικότητα, και έχει αντίκτυπο στην διαρκή κληρονομιά ενός ατόμου.

Μιλάμε για τον αντίκτυπο στην κοινωνία, με βάση τις πράξεις και το έχει δημιουργήσει κάποιος, εδώ δεν μιλάμε πια για προθέσεις και για όνειρα, είναι ένας Οίκος απολογισμού με απτά δεδομένα.

Η κληρονομιά αυτή θα μπορούσε να είναι ένα μνημείο, βιβλία, κτίρια, θεωρίες ή η διαμόρφωση των νέων μυαλών (ως δάσκαλος). Είναι το μέρος όπου μπορούμε να βρούμε τις κατευθυντήριες οδηγίες προς την επίτευξη του στόχου μας στην ζωή. Εδώ λοιπόν είναι η καριέρα, αλλά και η γενική στάση ζωής που έχουμε.

Εδώ όμως, σε αυτόν τον Οίκο υπήρξε μια μεγάλη ανισορροπία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τον Κρόνο στον Σκορπιό να προσανατολίζεται σε βαθιές και μυστηριώδεις ανάγκες, αλλά και με την τάση του να επιβάλλει εκδικητικές και σκοτεινές πρακτικές, καλούμαστε όλοι σε μια εσωτερική αντίσταση.

Αν ο Κρόνος είναι το αρχέτυπο του Δασκάλου που χρειαζόμαστε σε αυτήν την ζωή, του μέντορα και του αυστηρού κριτή, θα δούμε ότι όταν αυτή η Κρόνια ενέργεια προσωποποιείται σε άτομα κύρους, κάτι δεν πάει καλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η ενέργεια του Σκορπιού που είναι ασύμβατη με τον Κρόνο.

Τι βλέπουμε γύρω μας;

Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα πολύ εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα ερωτικού τύπου – παρατηρείστε πόσες παραιτήσεις έχουμε στην παγκόσμια σκηνή λόγω ερωτικών υποθέσεων – κάτι που είναι τυπικό χαρακτηριστικό του Σκορπιού.

Ταυτόχρονα βλέπουμε οικονομολόγους να χρεοκοπούν στην προσωπική τους ζωή, κάτι που είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο, ειδικά αν οι ίδιοι διαχειρίζονται τις ζωές μας ως σύμβουλοι κρατών. Και βέβαια, διαφθορά και προσωπικό πλουτισμό.

Ας μην βιαστούμε να δείξουμε με το δάχτυλο κατηγορώντας. Γιατί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι παρά η προβολή και η έκθεση στα φώτα και των δικών μας τάσεων. Και εμείς είμαστε κάτω από την επιρροή του 10ου Οίκου, του Κρόνου και του Σκορπιού.

Γι’ αυτό και ο ένας στρέφεται ενάντια στον άλλον, γι’ αυτό μηδενίστηκαν όνειρα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ευζωία στην μέση κυρίως ηλικία. Η αποστολή μας στην γη δεν είναι να φοράμε παντόφλες, αυτό είναι σίγουρο.

Και ο Σκορπιός που τόσο εκρηκτικά μας έδειξε το κεντρί του δεν έχει στόχο να μας κάνει κακό, αλλά να μας δείξει πόσο ψεύτικο μοντέλο κατασκευάσαμε ακριβώς για την ηλικία που θα έπρεπε να δρούμε με σοφία, για την ηλικία που εμείς πια γινόμαστε ο Κρόνος, ο παιδαγωγός, ο μέντορας.

Τι είδους μέντορας είναι αυτός που κοιτάει μόνον τη δική του καλοπέραση και μάλιστα με όποιο ηθικό κόστος;

Η κατάσταση αυτή δεν κρατάει για πάντα και πρέπει να είμαστε και ειλικρινείς και αισιόδοξοι. Ο Κρόνος την επόμενη διετία περνάει στον Τοξότη. Και εμείς θα είμαστε τόσο, μα τόσο σοφότεροι…

Αρχίζει μια εντελώς νέα περίοδος, όπου οι σταθερές αξίες επιστρέφουν, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αναβαπτίζονται στον κοινωνικό ιστό, επέρχεται ισορροπία ανάμεσα στο θυμικό και το πραγματικό. Είδαμε την σκοτεινιά του εαυτού μας, πάμε να χτίσουμε στο φως του Τοξότη. Και μπορούμε και θα το κάνουμε.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!