Θοδωρής Μαυρογιώργης


Με Βίσση και Μποφίλιου…

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης είναι ένας νέος μουσικός, ο οποίος έχει τρέλα με την μουσική. Γι’ αυτό μπορείτε να τον ακούσετε και στον Σταυρό του Νότου, και στην Βίσση αλλά και με την Μποφίλιου. Ο Θοδωρής είναι ένας μουσικός εξερευνητής που θα ταράξει ευχάριστα τα νερά της μουσικής τα επόμενα χρόνια και θα αγγίξει με τις μελωδίες τους τις πιο ευαίσθητες χορδές μας.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Ο Θοδωρής  είναι ένας Τοξότης που λατρεύει την αναζήτηση και το ταξίδι, ιδιαίτερα στην μουσική του, η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα μας δείχνει ότι η ενασχόληση του με την Τέχνη, και ιδιαίτερα με την μουσική ήταν γι’ αυτόν μονόδρομος καθώς μέσα από αυτή, όχι μόνο μπορεί να εκφραστεί, αλλά παράλληλα μπορεί να περάσει με πολύ όμορφο τρόπο στους άλλους τις προσωπικές του ανησυχίες. Ωστόσο, τίποτα δεν του έχει χαριστεί, μιας και η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η όψη συνόδου Ήλιου – Ποσειδώνα με τον Κρόνο του, μας δείχνει ότι η επιτυχία και η επιβράβευση είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Άλλωστε, έχοντας έναν Ωροσκόπο στο ζώδιο του Αιγόκερω, ο Θοδωρής είναι από τους καλλιτέχνες που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, αλλά, θέλει συνέχεια να εξελίσσεται και θαυμάζει ανθρώπους που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, ενώ παράλληλα είναι και ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του.

Η Σελήνη του στους Διδύμους τον βοηθά να επικοινωνεί με ευκολία τα συναισθήματα του, ενώ η παιδική ψυχή του τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον φιλικό, επαγγελματικό και κοινωνικό του κύκλο.

Αρωγός στις καλές επικοινωνιακές τους ικανότητες είναι η όψη εξάγωνου που σχηματίζει ο Ερμής με την Δήμητρα, η οποία τον βοηθάει να βρίσκει τον τρόπο να προβάλει την δουλειά του και τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να αναλώνει άσκοπα το χρόνο του. Ενώ η όψη τριγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με την Δήμητρα υπόσχεται ότι θα του φέρει την αναγνώριση που του αξίζει.

Η όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Δία του, μας ενισχύουν την αγάπη του για τη μάθηση, τα ταξίδια άλλωστε για τον Θοδωρή τα ταξίδια είναι μαθήματα εμπειριών, του δίνει ευστροφία, πλατύ πνεύμα και εξαιρετικό χιούμορ.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Θοδωρής, είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του, και πάντα προσπαθεί να βελτιώνεται, αυτό όμως δεν είναι εύκολο καθώς εξαιτίας της όψης τετραγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Κρόνο του, έχει την τάση, όσα μπράβο και αν του πούνε οι άλλοι, ο ίδιος να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Η όψη συνόδου που σχηματίζει η Αφροδίτη με το Μεσουράνημα υπόσχονται μεγάλες επιτυχίες στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μαγεύοντας μας με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του.

Ο Θοδωρής είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζει και για την δύναμη της ψυχής του, η όψη εξάγωνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Δία, είναι η αιτία μεγάλων ψυχικών του αποθεμάτων, ωστόσο,  πίσω από αυτή κρύβεται πάντα η δύναμη που αντλεί από τα πιο σημαντικά γυναικεία πρόσωπα της ζωή του.

Στα μουσικά μονοπάτια που θα χαράξει ο Θοδωρής, θα ταξιδέψουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια, και το μόνο σίγουρο είναι ότι η σφραγίδα που θα αφήσει στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας θα είναι ανεξίτηλη. Καλή επιτυχία Θοδωρή!!!

70617114 2537220323028061 4491327153459167232 o M

Γνώσεις, χιούμορ και ταλέντο

“Ένας μουσικός εξερευνητής” γράφει η Πηνελόπη Παπουτσή, εγώ θα πω πως ο Θοδωρής είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις, με πολύ χιούμορ, ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Αφοσιωμένος στην μουσική του, προσέχει πολύ τις κινήσεις του, τα τραγούδια, τις εμφανίσεις και τα video clip του. Τον έχω δει live με την Βίσση και μερικά χρόνια αργότερα με την Νατάσσα Μποφίλιου, και ήταν πολύ καλός. Δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ – παρά μόνο φευγαλέα- στα παρασκήνια μετά το live με την Μποφίλιου. Παίζω τα τραγούδια του στις εκπομπές μου και σκέφτηκα να τον φιλοξενήσουμε στο oroskopos.tv για να τον ανακρίνω…

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

Θοδωρή μου που σε πετυχαίνω;
-Στο σπίτι εν μέσω καραντίνας, με κλειστά τα σχολεία, με 2 κοντούς χούλιγκαν να γυρνοβολάνε όλη  την ώρα απαιτώντας το σύμπαν ολάκερο, με τηλεργασία λόγω της πρωινής δουλειάς, αρκετή μουσική να παίζει όλη την ώρα, και πολλά ανοιχτά μέτωπα ως επικείμενα projects. Τουλάχιστον, περιορίζονται οι μετακινήσεις αλλά ευτυχώς όχι ακόμα τα όνειρα και τα σχέδια.

23722471 1616512115098891 5516727201169111460 n M

Θέλοντας να σε συστήσω στο αναγνωστικό κοινό του oroskopos.tv πες μας μερικά βιογραφικά σου στοιχεία…
-Είμαι τοπικιστής Τσιριγώτης, φύσει και θέσει καλοκαιράκιας, Τοξότης με ωροσκόπο Αιγόκερω, πράγμα καλό όπως μου έχουν πει, μπαμπάς δυο αγοριών που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο και σύζυγος ενός υπέροχου κοριτσιού. Έχω τελειώσει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, εργάζομαι το πρωί ως ιδιωτικός υπάλληλος εδώ και 4 χρόνια, αλλά το μυαλό μου τρέχει 24/7 στη μουσική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Με τους γιους σου ξαναγίνεσαι κι εσύ παιδάκι, παίζεις μαζί τους;
-Βασικά, νομίζω, πως μαζί τους μαθαίνω να είμαι ενήλικας (γέλια). Εννοώ, πως με μαθαίνουν πράγματα που ούτε καν είχα σκεφτεί και με βάζουν στη θέση μου διαρκώς, παρόλο που είναι 2 και 4 ετών αντίστοιχα και φυσικά το παιχνίδι είναι πάντα σε καθημερινή βάση στο πρόγραμμα. Τώρα τελευταία θέλουν να τους κάνω τον γίγαντα και να τους κυνηγάω γύρω γύρω, ή να παίζουμε κρυφτό.

Η γυναίκα σου με τι ασχολείται;
-Το κορίτσι μου κάνει την πιο δύσκολη δουλειά της γης. Μας νταντεύει, και τους τρεις. Ούτε να φανταστώ δε θέλω για το τι περνάει. Φαίνεται να το διασκεδάζει, πάντως.

Με Νατασα Μποφίλιου

Πάλι καλά που δεν την έχετε τρελάνει. Τι μουσική βάζεις στα παιδιά σου;
-Είχα δοκιμάσει πριν αρκετό καιρό ένα παιχνίδι με τον μεγάλο. Να του δείχνω δίσκους και να διαλέγει εκείνος τι θα βάλουμε να ακούσουμε. Ο μικρός κοιμάται συνήθως με Olafur Arnalds ή Mumford and Sons. Ο μεγάλος περνάει την περίοδο που χορεύει και τραγουδάει τα άπαντα του Michael Jackson, αλλά του αρέσει και το “Μπαλόνι” του Θοδωρή Κοτονιά, “Ο Ακροβάτης” από τους Χαϊνηδες και τα τραγούδια του μπαμπά.

Ξεκίνησες από μικρός και θέλω να μου πεις, ήσουν από την αρχή σίγουρος για τον εαυτό σου ή απέκτησες αυτοπεποίθηση με την πάροδο του χρόνου;
-Καμιά σιγουριά δεν είχα με τον εαυτό μου, και αυτό είναι κάτι που δουλεύω ακόμα και σήμερα, γιατί για κάποιο λόγο πάντα ήθελα να με αντιμετωπίζω περισσότερο ως τραγουδοποιό παρά ως τραγουδιστή, παρόλο που τα τραγούδια μου έμεναν καλά σφραγισμένα στα συρτάρια μου. Με το πέρασμα του χρόνου, με συνεργασίες, με φίλους, με lives νομίζω πως άρχισα να πιστεύω πως κάποια τραγούδια μπορούσα να τα αποδώσω με σεβασμό και αξιοπρεπώς. Πάντοτε είχα στο μυαλό μου να δώσω κάτι πίσω στη μουσική, για όλα αυτά που μου έχει δώσει εκείνη. Πλέον, αν θέλεις, είμαι στο στάδιο που θεωρώ πως οι σκέψεις μου έχουν μπει σε μια σειρά και μπορούν να μετουσιωθούν σε ένα ολοκληρωμένο project ώστε να φύγει το «πρώτο βήμα» από πάνω μου και να πάμε στο επόμενο.

123050804 3525392737544143 4280821254169990675 o

Διάβασα κάπου ότι ως πιτσιρικάς ήσουν ροκάς και μετά μεγαλώνοντας τραγουδούσες ρεμπέτικα. Ισχύει, θέλεις να μας τρελάνεις;
-(γέλια) Νομίζω πως το ροκ και το ρεμπέτικο τρέχει σε μεγάλο ποσοστό σε όλων μας τις φλέβες που ασχολούμαστε με τη μουσική. Είναι, θεωρητικά, αδύνατον ως πιτσιρικάς να μην σαγηνευτείς από τη δύναμη και την εκρηκτικότητα της ροκ μουσικής και αντίστοιχα από τη δωρικότητα του ρεμπέτικου. Η αλήθεια είναι πως την περίοδο που ήμουν έφηβος είχε αρχίσει να μεγαλώνει το ελληνικό χιπ χοπ στην Ελλάδα, και τότε μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση με την ευθύτητα των στίχων που στην πραγματικότητα «ρόκαραν». Δεν έφτασα ποτέ στο μέταλ παρότι είχα πάρα πολλούς φίλους που ήταν σκληροπυρηνικοί. Έμεινα, κι ακόμα δηλαδή κάπου εκεί τριγυρνάω, μεταξύ ρεμπέτικου, ροκ και χιπ χοπ.

IMG 6730

Τώρα που είσαι πια μεγάλο παιδί, έχεις κατασταλάξει στο είδος της μουσικής που αγαπάς;
-Η αλήθεια είναι πως όσο και να μεγαλώσω δύσκολα θα μπορέσω να πω πως ακούω μόνο αυτό το είδος. Μου φαίνεται κάπως παράλογο και κλειστοφοβικό. Είναι σα να λες πως διαβάζεις μόνο Καβάφη ή μόνο Καρυωτάκη. Αν σου αρέσει η ποίηση, θα βρεις χρώματα και συναισθήματα σε σπουδαία έργα από διαφορετικές προσεγγίσεις. Έτσι, θεωρώ, πως συμβαίνει και με τη μουσική.

Μια και σου έχουμε φτιάξει τον αστρολογικό σου χάρτη, λέει σε κάποιο σημείο ότι είσαι άνθρωπος που έχεις αγάπη στην μάθηση. Πράγματι;
-Ναι, αληθεύει πέρα ως πέρα. Η μεγαλύτερή μου χαρά, νομίζω, πως είναι να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Μ’ αρέσει να διαβάζω, να ψάχνω, να μαθαίνω λεπτομέρειες για γεγονότα, για ιστορία, διάφορα. Κάθε φορά κάπως μου έρχεται και ψάχνω να βρω πληροφορίες «θεματικά». Είχα κολλήσει για μια περίοδο και έψαχνα ιστορικές πηγές για γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα, μετά έψαχνα την ελληνική δισκογραφία. Αυτή την περίοδο στόχος μου είναι να διαβάσω με μεγαλύτερη προσοχή και να κρατήσω σημειώσεις από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη «Ιστορία του νεοελληνικού κράτους», και να διαβάσω μερικά βιβλία που έχω αγοράσει καιρό και δεν έχω καταφέρει είτε να βρω το χρόνο, είτε το κουράγιο να καθίσω με ηρεμία να τα απολαύσω.

56226060 2255990201151076 95414631215923200 o

Είσαι και τυχερός που έχεις την σελήνη σου στους διδύμους κι’ αυτό σε κάνει – λέει – ιδιαίτερα αγαπητό στον φιλικό, επαγγελματικό και κοινωνικό σου κύκλο… Όντως;
-Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσουμε στην μπάντα μου, στον Χρήστο Παπαμιχάλη και τον Βασίλη Λιάκο, τους βασικούς συνεργάτες και μετά όλους τους υπόλοιπους. Φήμες λένε πως τους ζαλίζω συνέχεια με ιδέες και κάποιοι όπως η Μαριέττα Σπηλιοπούλου (φίλη και συνεργάτης) με φωνάζουν σίφουνα, αλλά νομίζω πως με αγαπάνε. Άλλωστε αν δε συνέβαινε αυτό δε θα τρέχαμε μαζί σε όλα αυτά τα projects που κατά καιρούς προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας. Οπότε νομίζω πως είμαι τυχερός όχι λόγω της Σελήνης στους Διδύμους, αλλά λόγω των φίλων, των συνεργατών και των αγαπημένων μου που με κάνουν παρέα και φέρνουν τα παιχνίδια τους να παίξουμε όλοι μαζί.

73295360 2614920325258060 7874737191920861184 o

Φέτος έχεις κυκλοφορήσει 2 πολύ ωραία τραγούδια, και ξέρω πως ετοιμάζεις 2 διαφορετικά μίνι άλμπουμ. Πες μας λεπτομέρειες…
-Αρχικά υπήρχε η σκέψη να υπάρξει ένας ενιαίος δίσκος και να κυκλοφορήσει αυτό τον Σεπτέμβρη. Όμως, κάτι η πανδημία, κάτι το γεγονός πως τα τραγούδια κινούνται σε διαφορετικά μονοπάτια παραγωγικά και ενορχηστρωτικά, κάτι η δική μου ανυπομονησία να μην μείνει κάτι πίσω, και να προχωρήσουμε στα επόμενα, έφερε αυτή την επιλογή. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη τα “Ψάρια” και το “Πόσο άντρας είσαι”, από το EP που κάνει την παραγωγή και την ενορχήστρωση ο Κος Κ, και μέσα στον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single από το EP που κάνει την παραγωγή ο Παντελής Νικηφόρος. Δυο EPs, δυο διαφορετικά concepts. Αυτά μπορώ να μαρτυρήσω, προς το παρόν.

 

Όταν ακούς ένα καινούργιο τραγούδι για πρώτη φορά, προσέχεις τα λόγια ή την μουσική;
-Δυστυχώς, όσο και να προσπαθώ να εστιάσω στους στίχους πάντα ακούω πολύ προσεκτικά τη μουσική, έστω και ασυνείδητα πολλές φορές. Νομίζω πως είναι ένα βίτσιο των μουσικών που απλά μετά από κάποιο διάστημα γίνεται συνήθεια. Επίσης, είναι και μια κατάρα παράλληλα, γιατί δεν μπορείς να το απολαύσεις ως ακροατής. Χάνεται λίγο αυτή η αθωότητα. Μετά από μερικές ακροάσεις, που έχεις λύσει τα πάντα, ίσως, να καταφέρνεις να το απολαμβάνεις λίγο περισσότερο.

Με Φοίβο Δεληβοριά

Στο τέλος της κουβέντας μας θα βάλω και τα 2 φετινά σου video clip. Αλλά θέλω να μου πεις μερικά λόγια το “Πόσο άντρας είσαι”. Ποιανού ιδέα ήταν να γίνει αυτό το clip και τι θέλετε να πείτε;
-Αρχικά, είπα μια σκέψη μου στον Βασίλη Λιάκο, που μαζί με τον Κυριάκο Νοχουτίδη την απογείωσαν στο βιντεοκλιπ. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρέα που συμμετείχε σε όλο αυτό, που εκτός από τη διάθεση ξεχείλιζε και από ταλέντο. Η ιδέα ήταν να μιλήσουμε για το «φαίνεσθαι» των διαπροσωπικών σχέσεων αρχικά. Για το πως έχουμε χάσει το νόημα του «εν οικω μην εν δήμω», και εστιάζουμε μόνο στο πως φαινόμαστε προς τα έξω, παραβλέποντας την προσωπική κουβέντα μήπως και καταφέρουμε να λύσουμε εν τέλει τα «εν οικω». Και φυσικά, το δεύτερο επίπεδο ήταν να μιλήσουμε για όλα τα ζευγάρια. Ετεροφυλόφιλα και μη.

123181492 3525393590877391 1875843411239979137 o

Τώρα που είμαστε κλεισμένοι μέσα πως περνάς, τι κάνεις;
-Υπομονή όπως όλος ο κόσμος. Προσπαθώ να βρω εναλλακτικούς τρόπους για να συνεχίσουμε τα projects που είναι εν ζωή, ώστε να μη χρειαστεί να μπούμε σε παύση, και δραστηριότητες «σπιτικές» ώστε να αποσυμφορίζεται το μυαλό και η ψυχή από την πίεση. Παιχνίδια με τα μικρά, ταινίες, βιβλία, πολλή μουσική, και ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την απαραίτητη καθημερινή αποσυμπίεση.

Πως φαντάζεσαι ή πως θα ήθελες τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα;
-Ελεύθερο ως άνθρωπο και με περισσότερες δυνατότητες να μιλήσω για πράγματα που πάντοτε με απασχολούν. Περισσότερο δημιουργικό ελπίζω, όπως και διαβασμένο. Επιθυμώ βαθιά να καταφέρουμε με το κορίτσι μου να κάνουμε τα ταξίδια που έχουμε σκεφτεί και να παρέχουμε την αγάπη και ελευθερία να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους όπως νιώθουν τα αγόρια μας. Θα με έχουν εκπαιδεύσει κατάλληλα και οι γιοι μου φαντάζομαι. Σε πέντε χρόνια ο ένας θα είναι 7 και ο άλλος 9, οπότε θα προσπαθώ να τους πείσω να με κάνουν παρέα και να στήσουμε μια σπιτική μπάντα, φαντάζομαι. (γέλια)

30167419 1783700245046743 8153844626344283920 o

Σ’ ευχαριστώ πολύ…
-Εγώ ευχαριστώ πέρα ως πέρα. Καλή δύναμη με κεφάλι ψηλά και φωνή δυνατή.

———————————————————–

Δείτε τα δύο πιο τελευταία video clip του Θοδωρή Μαυρογιώργη

Θοδωρής Μαυρογιώργης – Ψάρια (Official Video clip)

Θοδωρής Μαυρογιώργης – Πόσο Άντρας Είσαι (Official Music Video)Oroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!